post-image
1
jan
1:00

URBANI GLADIATOR V MESTU ROŽ

PORTOROŽ

V nedeljo, 29. marca, bo v Portorožu, v osrčju slovenske Obale, v okviru Športnega vikenda Portorož prvič izveden avanturistični dogodek URBANI GLADIATOR, katerega osrednji namen je adrenalinska zabava ob ekipnem premagovanju razgibane proge, ki poteka mimo pomembnih kulturnozgodovinskih točk in naravnih posebnosti – no, tega na Slovenskem primorju res ne manjka. Tokratne trase bodo potekale po portoroški promenadi vse do imenitnega Pirana v eno smer in znamenite Forma vive v drugo smer.

Portoroška tla se bodo tako stresla pod nogami urbanih gladiatorjev, ki bi jih, če se malce poigramo z besedami, zlahka poimenovali tudi blatoljubci. Letos so se že pošteno namučili (ali bolje rečeno namočili) v deževnem Celju, ki je gostilo zimsko različico vse bolj priljubljenega spektakla. Prav v mestu celjskih grofov se je lani v mesecu ljubezni tudi začela pisati gladiatorska zgodba, dogodek pa je v žep pospravil tudi posebno priznanje za najbolj izvirno prireditev, ki ga je organizatorju podelila Športna zveza Celje. Letos se serija Urbani gladiator bliskovito širi na vse konce Slovenije, saj lahko blatno avanturo pričakujemo vnovič v Celju, pa tudi v Mariboru, Kamniku, Domžalah, Laškem in na Vrhniki, nato še v Logarski dolini, Ljubljani in na Polzeli.

Dogodek, ki je osvojil srce in dušo številnih adrenalinskih odvisnežev iz Slovenije in tujine, ni tekmovalnega značaja in je namenjen osebam različnih starosti ter vseh stopenj pripravljenosti. Nastopiti pa je mogoče le v ekipi, ki šteje najmanj dva in največ deset članov. Gre namreč za dogodek, ki ga odlikujejo vrednote prijateljstva, vzajemnega sodelovanja, zaupanja in medsebojnega spoštovanja. Prav zaradi timske naravnanosti je udeležba na dogodku dobrodošla izkušnja predvsem za podjetja, saj lahko zaposleni skozi svojevrstno zabavo okrepijo sodelovalne vezi – kjer je složnost, je zmaga, pravijo. Čas je torej nepomemben faktor, bistveno je, da ekipa s skupnimi močmi premaga progo, polno atraktivnih in različno zahtevnih tematskih ovir. Za pokušino jih nekaj lahko naštejemo: preskakovanje ognja, plazenje po blatu, plezanje čez zid ali steno, nošenje vreč, hoja po vrveh, prenašanje gum, metanje sulic, spuščanje po drči. Druge ovire pa naj za zdaj ostanejo zavite v tančico skrivnosti. Vsekakor vam bodo pognale kri po žilah, a brez skrbi, tudi ohladili se boste v hladnem morju.

V Portorožu boste lahko izbirali med tremi trasami. Vse tri trase se začnejo in končajo v centru Portoroža, na osrednji plaži, kjer bo poskrbljeno za garderobo in tuše, ki jih boste kljub bližini morja več kot potrebovali. Start bo potekal po intervalih od 11. ure dalje. Krajša trasa meri 6 km (50 m višinske razlike) in je primerna za vsakogar, ki premore kanček drznosti. Srednja trasa je nekoliko daljša in težja, saj meri 11,5 km (140 m višinske razlike), daljša trasa pa je že pošteno otežena in primerna za najbolj ambiciozne in najbolje pripravljene adrenalinske navdušence – 17 km (170 m višinske razlike) čistega gladiatorskega užitka. Dogodek pa je zasnovan tako, da se lahko udeleženci glede na fizično stanje ekipe na licu mesta sami odločijo, ali bodo pot nadaljevali po daljši in težji trasi ali pa se bodo na razpotju obrnili in vrnili proti cilju. Toda v vsakem primeru vas bo na koncu čakala gladiatorska arena s postavnimi gladiatorji, ki se vselej več kot potrudijo udeležencem onemogočiti prihod skozi ciljni lok. Tudi v Portorožu bo z vami Slovenska vojska, ki s svojo avtoriteto venomer odlično poskrbi, da so vse ovire izvedene, v nasprotnem primeru pa se kot kazen opravijo vojaški poskoki (t. i. burpee-ji).

Kot pravijo tisti, ki so si laskav naziv urbani gladiator že prislužili, je za prihod v cilj potrebno napeti vse sile, toda občutki in doživetja v cilju so neprecenljivi: iskriv nasmeh, glasen vrisk zadovoljstva, zmagoslaven skok, srčen stisk roke, prijateljski objem. Urbani gladiator udeležencem ponudi celo paleto izkušenj: od drobnih stvari, ki popestrijo vsakdan – tek in plezanje, skakanje in plazenje, ogenj in led, blato in vodo – do velikih, ki popestrijo življenje – prijateljstvo in druženje, smeh in zdravje, čvrstost in moč, vztrajnost in izziv, ponos in zadovoljstvo. Potrebujete le dobro voljo, kanček spretnosti in drobec poguma – saj veste, sreča daje prednost pogumnim.

Če vse to še ni zadostna spodbuda, da se še danes prijavite na dogodek, naj vam namignemo, da se udeleženci razveselijo tudi spominske majice, toplega obroka, diplome in medalje, ob tem pa so vsi uvrščeni tudi v žrebanje za bogate nagrade sponzorjev. Svojo prijavo lahko oddate na spletni strani www.urbanigladiator.si, prijaviti pa se bo mogoče tudi na dan dogodka od 8.00 ure dalje. Čim prej si zagotovite svoje gladiatorsko mesto pod portoroškim soncem. Organizator bo poskrbel za jedačo in pijačo, za zdravniško službo, za unikatne ovire, še zlasti pa za fantastično zabavo. Vi poskrbite le za pozitivno energijo in primerno opremo.

Urbani gladiator je enkratna priložnost za preizkušanje zmogljivosti, za premikanje meja, za utrditev timskega duha, je izziv, ki vam vzame sapo, a hkrati vdahne precejšnjo dozo adrenalina. Zberite pogum, ohrabrite prijatelje in združite ekipo ter postanite delček gladiatorskega mozaika. Korajža velja.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov