post-image
1
jan
1:00

Dnevi vrtnic in wellnessa

v portoroškem rožnem vrtu
Portorož

Osrednja prireditev Dnevov vrtnic in wellnessa se bo zgodila v soboto, 6. junija, v portoroškem rožnem vrtu, kjer raste kar 123 različnih vrst vrtnic. Nekatere izmed njih se ponašajo s častitljivo starostjo, saj so bile vzgojene med letoma 1887 in 1925.

Od 10. ure dalje se bo mogoče sprehoditi mimo stojnic s ponudbo cvetja, vrtnic, dišavnic in izdelkov domače obrti, okusiti bo mogoče kulinarične mojstrovine iz vrtnic in se prepustiti izkušenim rokam maserjev. Obiskovalci bodo lahko kupili še zadnje letošnje sadike vrtnice Portorož in drugo cvetje za ureditev svojih vrtov. 

Ob 16. uri bo pričel uradni del programa, ko bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v gredico slavnih zasadil vrtnico Portorož. "Idejo smo prvič uresničili lani. Zamislili smo si, da bi vsako leto ena izmed znanih osebnosti zasadila vrtnico z registriranim imenom Portorož. Tako je v našem rožnem vrtu počasi pričela rasti gredica slavnih. Prvo vrtnico je lani v gredico prispevala primorska pevka in lanska predstavnica na Evroviziji Tinkara Kovač

Na prireditvi bodo razglasili zmagovalca tekmovanja za najlepši vrt občine Piran, nastopil pa bo tudi zmagovalka obalnega Šova talentov 2014 Arijana. Dogodek bodo popestrili člani društva Rosa Klementina in razstava del društva likovnih umetnikov Vrtnica.

 

Organizator: Turistično združenje Portorož.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov