post-image
1
jan
1:00

Glenn Miller Orchestra

Avditorij Portorož
Avditorij Portorož

"Glenn Miller Orchestra" 

Prodaja vstopnic mojekarte.si: 48 € VIP parter,  39 € sredina,  35 € tribuna levo,  27 € tribuna skrajno levo,  35 € tribuna desno,  27 € tribuna skrajno desno

ADRIATIC TOUR 2015
Začelo se je leta 1978, ko je vodja orkestra Wil Salden prevzel čarobno načelo Glenna Millerja: "Vsak vodja glasbene skupine sanja o izvedbi novega in čistega zvoka, ki je razpoznaven že po parih akordih." Ta novi zvok temelji na dveh alt-saksofonih, dveh tenor-saksofonih in klarinetu. Kot trdijo govorice, naj bi se ta poseben in povsem nov zvok razvil po slučaju. Med nastopom orkestra naj bi si igralec prve trobente poškodoval ustnico, tako je moral ton trobente prekriti klarinet in zvok je bil rojen.
Wil Salden: "Pri nas, prav tako pri Glennu Millerju, je klarinet vodilo in je postavljen pod oktavo drugega tenor-saksofona. Spremljava, ki jo izvajamo z dvema alt-saksofonoma in prvim tenor-saksofonom, je med oktavo klarineta in drugeg tenor-saksofona." Wil Salden je perfekcionist, ki zahteva enako popolnost od celotne zasedbe njegovega orkestra.
Orkester Glenna Millerja je eden izmed bolj znanih prav tako priznanih, kar je posledično razlog za njihov prenatrpan urnik, saj se med drugim pojavljajo tako v radijskih intervjujih kot televizijskih oddajah po svetu.
Predsednik Glenn Miller Productions, Inc. David Mackay je 16. marca 1990 v znamenitem Broadwayu, postavil Wila Saldena na mesto vodje Glenn Miller orkestra za področje celotne Evrope.
Zaradi svojega unikatnega, čisto drugačnega izvajanja koncertov in vzdušja, ki ga pričara orkester, so dogodki Glenn Miller orkestra po celotni Evropi povsem razprodani. Od premiernega koncerta leta 1985 do leta 2014 je imel orkester več kot 4.000 koncertov in nekaj blizu 4 miljonov obiskovalcev.
Prav zaradi tako številnega zanimanja in še večjega veselja deliti svetovno znane melodije, namerava Glenn Miller orkester nadaljevati turnejo na Danskem, Norveškem, Švedskem, Češkem, Finskem, Poljskem, Madžarskem, Hrvaškem ter v Belgiji, Švici, Nemčiji, Avstriji, in seveda tudi v Sloveniji.
Legendarni Glenn Miller orkester, ki danes velja za najbolj uspešen orkester na svetovni glasbeni sceni, vas bo popeljal po izredno čutni poti skozi prepletanje harmoničnih zvokov. Popolna mešanica popa, jazza in rock glasbe v pesmih kot Moonlight Serenade, In the Mood in Don't Sit Under the Apple Tree vas pripravi do 'tapkanja' z nogami. Ne glede ali koncert spremljate iz najboljših sedežev ali se zlijete z ostalim občinstvom, je večer z orkestrom pravo doživetje.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov