post-image
1
jan
1:00

Piranja - surfarski in sup dogodek

piranski zaliv
piranski zaliv

Vabljeni na Piranjo, surfarski in sup dogodek leta! 

Ta konec tedna,  v soboto, 5. septembra, bo Piranski zaliv ponovno živel za surfanje in supanje! Vabimo vas na tradicionalno osmo Piranjo 2015, ki jo tudi letos organiziramo pod okriljem Jadralnega kluba Pirat iz Portoroža.

V soboto bomo kot običajno začeli z windsurf regato (predviden start je ob 12. uri), ob 15. uri pa bo start SUP regate, ki bo tudi letos štela za Pokal Slovenije. Regati se bosta odvijali v vsakršnih vremenskih razmerah, ki bodo dopuščale izpeljavo tekmovanja. Jadralci bodo opremo izbrali po svoji presoji in bodo na tej podlagi razvrščeni v razrede. Letošnja novost v jadralnem delu je »nov« razred D2 (tip A) s starimi, trikotnimi jadri, s katerim želimo ohranjati dediščino jadranja na deski. Po zadnjih informacijah se obeta močna ekipa iz Zoo Station Velenje. Uvajamo tudi posebno točkovanje za otroke pod 12. letom. V SUP delu pa se letos tudi uradno dodaja regata za otroke pod 12. letom.

Sledilo bo tradicionalno popoldansko druženje ob podelitvi nagrad ter bogat srečelov, zvečer pa dobra zabava, kakršnih smo na Piranjah že vajeni. 

V sklopu Piranje bosta v večernem delu programa naši odlični jadralki, olimpijki in aktualni evropski prvakinji v razredu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol z nami praznovali odlično sezono in naslov evropskih prvakinj ter predstavili svoj nov videospot, namenjen zbiranju sredstev preko množičnega financiranja (crowdfunding) na portalu MakeAChamp. S kampanjo bosta začeli prihodnji teden in zelo vam bomo hvaležni, če ji boste lahko nekaj pozornosti namenili tudi v vašem mediju.

Za več informacij lahko obiščete uradno spletno stran www.piranja.si ter našo FB stran Piranja Race, kjer so objavljeni tudi razpis regate, regatna navodila in ostale pomembne informacije.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov