post-image
1
jan
1:00

Koncert skupine Werefox!

PUB 33

Glasba zasedbe Werefox diši po prekmurski alternativni godbi. Skupina je nedavno izdala svoj drugi studijski album Das Lied der Maschinen. Izšel je 4. februarja na dan nastopa te zasedbe na ljubljanskem Mentu, mednarodnem glasbenem festivalu in konferenci. Če že diši lokalno, pa vsekakor zveni globalno. Čeprav nosi album Das Lied der Maschinen nemški naslov pa so pesmi, kot tudi na izjemnem prvencu I Am Memory, v angleščini. Že na njem se zasedba, ki jo sestavljajo člani precej odmevnih skupin, ni otepala melodičnosti. In sedaj so naredili še korak naprej.

Gotovo z leti tudi neka mladostniško najstniška jeza preperi in glasbeniki, ki so si medtem nabrali dodatno življenjsko kilometrino, uvidijo, da melodičnost pesmi, in natančna zgradba pesmi, še ne pomeni izdajstva nekih mladostniških glasbenih idealov.

Na novem albumu so pevka Melée, kitarist in pevec Sašo Benko, baskitarist in pevec Manuel Hahn ter bobnar in pevec David Halb, melodični, vendar ne mehkužni. So natančno sestavljeni, kar pa vendar ni zadušilo njihove življenjskosti in energije, predvsem pa so vse bolj sprejeljivi za vse več ušes. Zasedbo bi sicer nekako lahko spredalčkali med izvajalce alternativnega rocka, post novega vala in kaj je še tega. Vsekakor Werefox na albumu Das Lied der Maschinen ne gredo na silo, temveč gredo na prefinjenost, čeprav hrupnosti kitarskega sestavljanja zvočnega zidu na trenutke ne manjka. To je album na evropski ravni, tako po kakovosti, kot tudi po morebitni dosegljivosti občinstva, kjer značilen vokal, ki ga ima Melée, prepleta in nadgrajuje zvočne strukture, ki jih gradjo drugi člani zasedbe.

So Werefox alterrockerji, ki igrajo pop? So Werefox prodali svojo dušo za (morebiten) uspeh? So jo prodali hudiču ali strojem? Ali stroji milo pojejo? Kdo bo to vedel. Vsekakor je to zasedba, ki s sugestivnimi besedili, kot tudi tako glasbo, popelje poslušalca v neke vzporedne realnosti, ki so precej podobne naši.

Album Das Lied der Maschinen je gotovo eden močnejših albumov domače glasbene produkcije, ki se bo potegoval za album leta 2016.

Zasedba:
Melée (vokal)
Beko (kitara)
David (bobni)
Manuel (bas kitara)

Pričakujemo lahko odličen "experimental love music" koncert, kjer nam bodo predstavili svoj novi album, ki se poteguje za naziv "album leta 2016"!

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov