post-image
1
jan
1:00

TRIATLON ZA POKAL ISTRE 2016

Ukmarjev trg, Koper

V soboto, 4. junija bo Koper gostil ljubitelje plavanja, kolesarjenja in teka. Na Ukmarjevem trgu se bo med 14. in 21. uro odvijala športno rekreativna prireditev Triatlon za pokal Istre 2016, za katero bo ponovno poskrbelo domače Športno društvo 3ŠPORT.

Letos želimo poudariti, da je triatlon primeren za vse rekreativne športnike, ne zgolj ekstremne, zato pripravljamo MALI triatlon za vsakogar, kjer bo potrebno preplavati zmernih 300 metrov, prekolesariti 10 km in preteči 2 km. Gre predvsem za tekmo s samim s seboj, dogodek pa tako odpiramo za vse starostne kategorije. 

Za vse, ki še niso prepričani, da zmorejo, organiziramo 3 tedenski brezplačni program priprav na mali triatlon za vsakogar, z nazivom »Ali si upaš v treh tednih?«, ki bo potekal v sklopu klubskih treningov v Kopru. Pridružiti se je možno kadarkoli v prihodnjih dneh. Dokazali bomo, da je triatlon primeren za vsakogar, tudi, če so do sedaj zgolj kolesarili, plavali ali tekli. 

Letošnja novost je program za najmlajše. Na osrednjem prizorišču se bodo lahko v spremstvu staršev brezplačno preizkusili v "triatlončku poganjalčku", poskrbljeno pa bo tudi za varstvo otrok z animacijo. Osrednje prizorišče bo dopolnjevala ponudba na stojnicah. 

Triatlona​ za pokal Istre se udeležujejo tekmovalci iz različnih držav, sprint triatlon pa ​šteje tudi ​za slovenski triatlonski pokal in Državno univerzitetno prvenstvo, zato se​ 4. junija v Kopru obeta pravi športni praznik, zanimiv tudi za obiskovalce.

​Program

od 13.00 do 17.15: prijave na Ukmarjevem trgu pri Koprski plaži 

ob 15.15: AKVATLON za vsakogar

ob 16.45: SUPER SPRINT »Eppinger« triatlon za otroke

ob 16.45: MALI triatlon za vsakogar

ob 18.00: SPRINT triatlon in štafete

ob 19.30: Pogostitev + druženje

ob 20.00: Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj 

 

Prijave na tekmovanja so možne do petka 27. maja do 24. ure na spletni strani www.sd3sport.com, kjer je na voljo tudi več informacij o dogodku.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov