post-image
1
jan
1:00

38. PIRANSKI GLASBENI VEČERI 2016

Križni hodnik Minoritskega samostana Piran
Križni hodnik Minoritskega samostana Piran

 

 

Četrtek, 28. 7., ob 21. uri, Križni hodnik Minoritskega samostana, Piran

Gorazd Strlič

Gorazd Strlič je eden prepoznavnejših violončelistov mlajše generacije. Z igranjem na violončelo je začel pri sedmih letih pri Vladimirju Kovačiču. Študiral ja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Cirilu Škerjancu, pri katerem je leta 2007 končal specialistični študij. Je dobitnik Klasinčeve nagrade in študentske Prešernove nagrade. Dosegel je številne vrhunske rezultate na mnogih državnih, predvsem pa mednarodnih tekmovanjih. Bil je član mladinskega orkestra Gustav Mahler. Redno sodeluje na festivalih (Festival Ljubljana, Festival Stična, Glasbeni september, Festival Lent, Festival Maribor, komorni cikel Carpe Artem,...). Kot solist je večkrat nastopil z orkestrom Slovenske filharmonije in Simfoničnim orkestrom Slovenskega narodnega gledališča v Marboru. Veliko časa posveča komorni igri. Danes je član komornih zasedb Spiri Art, Tria Maribor in številnih drugih. Zaposlen je kot prvi violončelist Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor in kot učitelj violončela na Glasbeni šoli Antona Martina Slomška v Mariboru.

 

 Četrtek, 4. 8., ob 21. uri, Križni hodnik Minoritskega samostana, Piran

Diana Grubišić Ćiković

Diplomirala je študij klavirja na Akademiji za glasbo  (Muzička akademija u Zagrebu) pri prof. Mariji Gvozdić Horvat. Študij harfe je diplomirala pri prof. Rudi Ravnik Kosi na ljubljanski Akademiji za glasbo. Podiplomski magistrski študij je končala na Visoki šoli za glasbeno umetnost v Lovranu pri prof. Irini Pašinskoj ( Rusija ). 
Nastopa kot solistka in komorna glasbenica. Do sedaj je igrala kot solistka ob spremljavi številnih orkestrov (Slovenska filharmonija, Orkester HNK Ivana pl. Zajca v Reki, Dubrovniški simfonični orkester, Simfonični orkester hrvaškega radija in televizije, Varaždinski, Reški, Zadrski ,Hrvaški komorni orkester in Madžarski simfonični orkester.  
Snema za arhiv hrvaškega radia. Posnela je tri zgoščenke. Več kot dvajset let je bila harfistka Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca na Reki. Poučevala je harfo na Glasbeni šoli Ivana Matetića Ronjgova na Reki. Od leta 2002 je profesorica za harfo na Akademiji za glasbo v Zagrebu.

 

Vstopnina: 14 €, 12 €

Paket enkratnega nakupa vstopnic za vse koncerte 38. Piranskih glasbenih večerov le 50 €.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov