post-image
1
jan
1:00

Koncert skupine Gora!

Pub 33

Po naključnih srečanjih na koncertih se je pojavila ideja o novi, malo drugačni skupini. Vsem članom sta skupni metalska in hardrokerska glasbena preteklost, zato je Gora na neki način vrnitev h glasbenim koreninam. Po začetnem spoznavanju je kar hitro nastalo 10 avtorskih skladb, s katerimi se predstavljajo na svojem prvencu.

Kevin Koradin, Sergej Pobegajlo in David Debevecso trčili skupaj ob prelomnicah svojih karier in zdaj skupaj rinejo naprej. Ustvarjanja albuma so se lotili spontano in brezskrbno. A skladbe vseeno niso lahkotne. Navdih so poiskali v stvareh, ki se jih dotikajo, jih zanimajo in jih očarajo. Ustvariti so želeli nekaj, kar jim je blizu in kar jim je všeč. Iz tega so se rodila družbenokritična in nekako znanstvenofantastična besedila, ki se uvrščajo k temačni glasbi.

Po prvi izdani skladbi Megalodon so se javnosti predstavili s ploščo Gora. Albuma niso želeli nasičiti z inštrumenti. Vse, kar se sliši, je zvok kitare, baskitare in bobnov, ki so jih odigrali sami. Želeli so prikazati pristen, organski in surov zvok, ki poslušalcu daje občutek, da glasbo posluša v živo.

Vabljeni na predstavitve albuma!

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov