post-image
1
jan
1:00

STRaH? Ne hvala!

Sinji vrh

Vikend intenziv "STRaH? Ne hvala!" Je namenjen vsem, ki imate dovolj tega, da vas strah v življenju ustavlja ali pa vam ga otežuje.

Ko so pred leti naredili v Ameriki študijo v kateri so umirajoče na smrtni postelji vprašali katero je prevladujoče čustvo, jih je več kot 90% odgovorilo, da je to obžalovanje, da nečesa niso naredili. Verjamem, da je to kar niso naredili osebno in zagotovo ni bilo pri vseh enako. Vendar, kaj menite vi, zakaj tega niso naredili? Razmislite preden berete dalje.

Mislim, da lahko brez prevelikega tveganja rečemo, da je bil v ozadju njihovega nedelovanja STRAH.

Kaj bi rekli, da je vaše največje obžalovanje doslej? Če si predstavljate, da ste v tem trenutku na smrtni postelji in ni več časa za popravke? Kaj bi si še želeli narediti, kaj izkusiti, kaj videti, kaj povedati, kaj izživeti? Zakaj še niste?

Večkrat sem v življenju slišala, da nam je bil strah položen že v zibelko. Kot veliko ljudskih modrosti je tudi v tej veliko resnice. Mišična testiranja stotine ljudi so pokazala, da nas je dandanes strah skoraj vsega. Tudi, če nimamo razloga za strah, nas je strah, da se bo nekaj zgodilo. Ne vemo kaj, ampak nekaj se bo. Nekaj slabega.

Strah, kot vemo, nas lahko vrže v malodušje in ohromljenost iz katere se je težko premakniti in nekaj narediti, zato čakamo, da se bo nekaj po čudežu premaknilo.

Strah pa nas lahko vrže tudi v pretirano akcijo. Delamo, delamo, delamo… dokler ne obležimo. Ne vemo zakaj moramo kar naprej nekaj početi, ampak tako je.

Je strah na mestu? Če vas napade lev ali če naenkrat ugotovite, da se proti vam z veliko hitrostjo širi ogenj ali če skoraj stopite v prepad, je strah zelo na mestu. Adrenalin da vaše telo na avtomatskega pilota, fizično telo začne delovati na 1000% svoje običajne zmogljivosti. Če to traja nekaj sekund ali nekaj minut, je to zdrav strah, ki vam je pomagal preživeti. Kaj pa se zgodi, če smo v krču ali na adrenalinu dalj časa?

Dr. Hamer v dokumentarcu Die 5 Biologishen Naturgesetze razloži, da podaljšana izpostavljenost adrenalinu vodi do razvoja raka. To, v katerem organu se bo razvil, pa je odvisno od tipa travme (oziroma strahu), ki smo jo doživeli. Prav tako povezuje Anita Moorjani v svoji knjigi, Iz roba smrti v pravi jaz, svojo bolezen s strahom. Zdravnik John Harrison pravi, da je večina kroničnih bolezni povezanih z otroškimi travmami. Ko sem ljudi, ki so zboleli za rakom mišično testirala ali so celice v krču zaradi strahu, je bil odgovor vedno da. To seveda ne pomeni avtomatsko, da strah povzroča raka, je pa vseeno zanimivo videti, da še nisem naletela na človeka z rakom, katerega celice bi bile sproščene.

Torej, se vam zdi da moramo, prestrašeni kot smo, narediti nekaj v zvezi s tem?

Ni nam treba, razen če želimo živeti radostno in izpolnjeno življenje in umreti brez ali z minimalnim obžalovanjem.

Tisti, ki imate res poln kufer svojega divjanja ali ohromljenosti se nam lahko pridružite 30.9.-2.10.2016 na vikend intenzivu "STRaH? Ne hvala!"

V DVEH DNEH BOMO POGLEDALI:

- od kod prihajajo vaši strahovi, kje imajo korenine? Kaj jih poganja?
- si podzavestno želite biti tu ali samo životarite in čakate, da bo konec?
- katera nezavedna prepričanja vam prepričujejo, da bi živeli srečno in izpolnjeno življenje?
- kako spremeniti celični spomin, da ne boste več na avtomatskem pilotu, ki ga poganjajo strahci?
- ko odstranimo strah, šele lahko spet začutimo svoje vodstvo in smo pripravljeni na delovanje brez adrenalina in z vedenjem, da želimo živeti. Takrat šele lahko meditiramo in smo v stiku s sabo.
- spremenili bomo spomin, ki ga imajo vaše celice v povezavi z vašim rojstvom.

KOMU JE INTENZIV NAMENJEN?

Vikend intenziv je za vas, če:
- zaznavate, da imate v življenju skrbi, ki vam onemogočajo, da bi ga zares užili in bili radostni,
- vas strah ustavlja, da bi pokazali kod v resnici ste,
- ste prepričani, da je svet nevaren prostor in ne zaupate življenju,
- težko zaupate ljudem,
- želite odložiti del teže, ki vas vleče k tlom,
- bi želeli ponovno zaupati,
- se vam zdi, da se življenje kot si ga želite še začelo ni, pa ste stari že 30 ali več let,
- ste mladi in si želite vedeti kam naprej...

KJE SE BO VIKEND INTENZIV ODVIJAL?

Vikend bomo preživeli v idiličnem podeželskem vzdušju Sinjega vrha, kjer so neverjetne energijske točke, ki nam bodo pomagale pri delu z našimi strahovi.

GOST IZ AVSTRALIJE!

Na vikend intenzivu se nam bo pridružil moj dragi prijatelj Olivier John Maxted, s katerim sva se v Avstraliji precej družila. Oli je čudovit človek, za katerega si upam trditi, da je celo več kot to. Njegovo izjemnost človek začuti takoj, ko ga zagleda, njegov čut za sočloveka pa ga je pripeljal do tega, da so ga začeli o zdravljenju z zvokom poučevati Aborigini. Olivier je tudi reiki zdravilec. Med tednom bodo na voljo dodatne terapije.

KAKŠNA JE CENA?

Cena za dve nočitvi, vse obroke, delavnice in zvočne kopeli je 250€.

KAKO SE PRIJAVIM?

Prijavite se tako, da pošljete email na drustvosijaj@gmail.com

POTREBUJETE PREVOZ?

Sporočite nam in poskušali bomo najti prost sedež ;)

Če vas o tej temi zanima več, si lahko preberete še sledeče članke:

- Adrenalin naš vsakdanji (razmišljanje o tem kakšen učinek ima na telo izpostavljenost adrenalinu)
https://drustvosijaj.wordpress.com/2016/09/08/adrenalin-nas-vsakdanji/

- Čarovnica (prispevek o strahu, pogumu in življenjskem poslanstvu)
https://drustvosijaj.wordpress.com/2016/08/14/carovnica/

- Strah je znotraj votel okoli ga pa ni (strah je tako del našega življenja, da ga na zavestni ravni praktično ne zaznavamo več)
https://drustvosijaj.wordpress.com/2016/06/15/strah-je-znotraj-votel-okoli-pa-ga-ni/

- Ko bom zbrala pogum, bom tudi jaz živela tako, kot si želim (kaj je strah in kaj je resničen pogum)
https://drustvosijaj.wordpress.com/2016/02/24/ko-bom-zbrala-pogum-bom-tudi-jaz-zivela-tako-kot-si-zelim-2/

- Oh ta samozavest (kako smo nasedli ljudem, ki so nam govorili kdo smo)
https://drustvosijaj.wordpress.com/2016/02/24/oh-ta-samozavest/

- Ne Anže! (prispevek o tem kako otroke, ki so itak prestrašeni že od rojstva v upanju, da jih bomo zaščitili, popolnoma pohabimo)

- Živite svojo osebno legendo? (članek o tem od kod prihajajo naši strahovi) - https://drustvosijaj.wordpress.com/2016/09/08/zivite-svojo-osebno-legendo/

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov