post-image
18
feb
9:00

POTI DO ČUDES NARAVE - Pohod po okolici Trebeš

Trebeše

HIPPOCAMPUS, Koper vabi otroke in mladostnike na potepanje in dogodivščino po čudoviti zimsko-pomladni naravi v zaledju slovenske Istre.
Na pohod Poti do čudes narave po okolici Trebeš se bomo podali v soboto, 18. februarja 2017, dopoldan.

Odpravili se bomo v gozd in opazovali naravo v njenem zimskem spanju ter kako se počasi prebuja ob vodnem bogastvu, ki ji ga ponuja ta čas.
Tako bo voda naš vodilni element: hodili bomo ob vodi, jo prečkali in ji prisluhnili, ogledali si bomo, kakšen vpliv ima voda na pokrajino, obiskali Mazurinov mlin in občudovali enega najvišjih slapov v slovenski Istri: slap Stranice. Preskusili se bomo v spretnostih v naravi, se z njo pobližje spoznali in povezali, ji prisluhnili in jo začutili.

Pohod je zaradi razgibanosti terena primeren za otroke, starejše od 8 let.
Za udeležbo se boste lahko zahvalili s prostovoljnim prispevkom.

Prijave na pohod sprejemamo do četrtka, 16. februarja, preko spletne prijavnice (število prostih mest je omejeno, prijave so obvezne).
Informacije: hippocampus.koper@gmail.com.
Prijavljeni bodo prejeli vse potrebne napotke.

Projekt Poti do čudes narave sodi v okvir dejavnosti zavoda HIPPOCAMPUS, Koper za povezovanje mladih z naravo - spoznavanje narave, ozaveščanje njenega pomena, učenje njenega varovanja in ohranjanja ter vzpostavljanje tesnega stika mladih z naravo skozi prijazno sobivanje. Hkrati pa s projektom seznanjamo mlade z lepimi kotički slovenske Istre, da bodo še bolje spoznali kraje, v katerih živimo.

Dejavnosti zavoda Hippocampus, Koper delno financira Mestna občina Koper.

Dogodek na Facebooku.

Lokacija

Sorodni dogodki

Jutri
21
feb
10:00
post
Za otroke

Zaživi Kot Solinar Na Solinah

Po zelenem koščku Portoroža se bomo sprehodimo, Sečo objemimo in pest soli naberimo. Solinarki bova bo vaše otroke pričakali na avtobusni postaji Lucija. Družili se bomo tri ure in prehodili skoraj pet kilometrov. Dve animatorki sprejmeva največ 12 otrok v skupino, saj je naše poslanstvo, da se ...

Poglej
sob
24
feb
10:00
post
Za otroke

Spoznaj Morsko Deklico V Strunjanu

Z morsko deklico obiščemo najsevernejše soline na Jadranu, edino slovensko morsko laguno v Strunjanu in Mesečev zaliv z najvišjim klifom na Jadranu. Družili se bomo tri ure in prehodili pet kilometrov. Dve animatorki sprejmeva največ 12 otrok v skupino, saj je naše poslanstvo, da se otrokom tem ...

Poglej