post-image
18
feb
9:00

POTI DO ČUDES NARAVE - Pohod po okolici Trebeš

Trebeše

HIPPOCAMPUS, Koper vabi otroke in mladostnike na potepanje in dogodivščino po čudoviti zimsko-pomladni naravi v zaledju slovenske Istre.
Na pohod Poti do čudes narave po okolici Trebeš se bomo podali v soboto, 18. februarja 2017, dopoldan.

Odpravili se bomo v gozd in opazovali naravo v njenem zimskem spanju ter kako se počasi prebuja ob vodnem bogastvu, ki ji ga ponuja ta čas.
Tako bo voda naš vodilni element: hodili bomo ob vodi, jo prečkali in ji prisluhnili, ogledali si bomo, kakšen vpliv ima voda na pokrajino, obiskali Mazurinov mlin in občudovali enega najvišjih slapov v slovenski Istri: slap Stranice. Preskusili se bomo v spretnostih v naravi, se z njo pobližje spoznali in povezali, ji prisluhnili in jo začutili.

Pohod je zaradi razgibanosti terena primeren za otroke, starejše od 8 let.
Za udeležbo se boste lahko zahvalili s prostovoljnim prispevkom.

Prijave na pohod sprejemamo do četrtka, 16. februarja, preko spletne prijavnice (število prostih mest je omejeno, prijave so obvezne).
Informacije: hippocampus.koper@gmail.com.
Prijavljeni bodo prejeli vse potrebne napotke.

Projekt Poti do čudes narave sodi v okvir dejavnosti zavoda HIPPOCAMPUS, Koper za povezovanje mladih z naravo - spoznavanje narave, ozaveščanje njenega pomena, učenje njenega varovanja in ohranjanja ter vzpostavljanje tesnega stika mladih z naravo skozi prijazno sobivanje. Hkrati pa s projektom seznanjamo mlade z lepimi kotički slovenske Istre, da bodo še bolje spoznali kraje, v katerih živimo.

Dejavnosti zavoda Hippocampus, Koper delno financira Mestna občina Koper.

Dogodek na Facebooku.

Lokacija

Sorodni dogodki

sob
25
mar
10:00
post
Za otroke

Čudovite cvetlice na materinski dan

Kdaj in kje bo delavnica? V soboto, 25. marca 2017, od 10.30 do 12.00 v Centru eksperimentov Koper, Kidričeva ul. 17, Koper. Komu je delavnica namenjena? Ustvarjalnica je namenjena mladim in otrokom starejšim od 7 let. O čem bomo govorili? Narava se je začela prebujati. Travnike in ...

Poglej
sob
1
apr
17:00
post
Za otroke

Zaljubljeni žabec – lutkovna predstava za otroke

Sobota, 1. aprila, ob 17.00 – Kulturni dom Izola Zaljubljeni žabec – lutkovna predstava za otroke Scenarij, režija in dramaturgija: Jelena Sitar. Produkcija: Lutkovno gledališče Fru-Fru Ljubezen je za odrasle! Kaj pa otroci, tudi oni so zaljubljeni! In menda se zaljubijo tudi živali. Žabec ...

Poglej