post-image
1
jan
1:00

KŠOK-ova Kava upanja in Sokijevih "20 za 20"

Koper

Na Klubu študentov občine Koper ponovno poteka dobrodelni projekt Kava upanja!

Letos sodelujemo z Zvezo ŠKIS pri projektu Sokijevih "20 za 20". Namen projekta "20 za 20" je opremiti osnovne šole po Sloveniji z glasbenimi inštrumenti in otrokom omogočiti prvi stik z aktivnim ustvarjanjem glasbe v lokalnem okolju. Ustanovitelj glasbeno-dobrodelnega projekta "20 za 20" je znani slovenski bobnar Marko Soršak - Soki. Soki kot dolgoletni učitelj bobnanja in mentor opaža pomanjkanje osnovnega glasbenega znanja, predvsem pri mlajših generacijah, in že nekaj let aktivno dela v smeri odprave te problematike med mladimi. Ob 20-letnici svojega bobnarskega udejstvovanja in poučevanja je prišel na idejo za glasbeno-dobrodelni projekt "20 za 20", s katerim danes sporoča, da se splača vztrajati pri tistem, kar si zadamo.

Pri projektu sodelujejo sledeči lokali:

- Tranzistor,

- Bander bar,

- Bellavita bar,

- Caffe bar Circolo,

- Rok Bar Caffe.



Delež od vsake prodane kave bodo namenili v fundacijo »20 za 20« in tako omogočili nakup glasbil za Osnovno šolo Cirila Kosmača Piran.
Akcija poteka od 14. do 28. februarja.

V sklopu projekta bo na info točki Kluba študentov občine Koper potekala še akcija zbiranja starih inštrumentov. Vsi, ki doma imate kakšen inštrument, ki ga ne uporabljate pa je še zmeraj uporaben, se lahko oglasite na naši info točki v času uradnih ur.


K dobrodelni akciji lahko prispevate vsi, že s tem, da povabite prijatelje in sodelavce na kavico v enega izmed navedenih lokalov.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov