post-image
1
jan
1:00

Potopisno predavanje : Butan – Kraljestvo grmečega zmaja

Center mladih Koper

okrat gremo v to čudovito himalajsko državico, ki ima celo ministra za srečnost. Tja nas bo popeljal Zoran Furman: ''Butan, zadnja himalajska kraljevina, kjer ne gledajo na kvantiteto, ampak na kvaliteto, zato na leto dovolijo obisk samo 20-25.000 turistom.

Potovanje pričnem na indijsko-butanski meji, kjer do glavnega mesta pelje vijugasta cesta. Pot je dolga 172km, zanjo pa porabiš 8h vožnje. Tako spoznam to razgibano in zelo neposeljeno državo že na poti do glavnega mesta. V glavnem mestu Thimphu prisostvujem zanimivemu festivalu, kjer so predstavljali ples v različnih maskah, potem je tu Punakha z enim najlepšim dzongom oz. trdnjavo in še en zanimiv festival.
Sledi 14 dnevni treking Laya-Gasa. Povzpnem se tik pod bele himalajske vršace, se sprehajam med malimi vasicami, kjer občudujem življenje domačinov, ki je na višini skoraj 4000m nad morjem zelo težko. Za konec še obisk mesta Paro in slovitega samostana Tigrovo gnezdo.

To je samo nekaj drobcev zanimivega predavanja, ki ga popestrim s tradicionalno glasbo in oblačilom gho.''

Zoran Furman je predvsem temperamenten in zvezdav mladenič, ki se zaveda, da so potovanja tudi oziroma predvsem priložnost za spoznavanje samega sebe. Več na: http://www.zoranfurman.com/o-meni/
EVENT TIPSNext Tip
Reach More People, Share Your Event
Help people find out about your event by sharing it in News Feed.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov