post-image
1
jan
1:00

13. letni koncert APZ UP: Vse barve teme

Protokolarno-prireditvena dvorana sv. Frančiška, Koper

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), te v nedeljo, 28. maja 2017, ob 20. uri vabi na slavnostni koncert ob 13. obletnici delovanja v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru z naslovom "Vse barve teme".

Pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija in asistentov dirigenta Andreje Tomažič Hrvatin ter Luke Vetriha bo zbor izvedel vrsto novih del, ki jih je predstavil na koncertih odrih letošnje sezone. Ob tej priložnosti vas bomo popeljali skozi različne glasbene sklope in obdobja od renesanse do romantike, vse do sodobnih skladb.

Glavni pokrovitelji in soorganizatorji koncerta so Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP), Univerza na Primorskem (UP) in Mestna občina Koper, podprl pa ga je tudi Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD RS).

Po desetih letih vodenja zbora je letos vajeti v svoje roke ponovno vzel svetovno priznan skladatelj in dirigent Ambrož Čopi. Pri vodenju zbora mu pomagata asistenta dirigenta Andreja Tomažič Hrvatin in Luka Vetrih, za organizacijsko vodstvo zbora pa že tri leta zapored skrbi predsednica Sanja Đukić.

"Na koncertu bomo, tako kot vsako leto, tudi tokrat pevkam in pevcem APZ UP podelili priznanja za večletno udejstvovanje v zboru, gallusove značke in priznanja za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti, medse pa sprejeli tudi nove zaslužne člane APZ UP," sporoča predsednica zbora Sanja Đukić.

Pred in po koncertu bo moč kupiti vseh 7 zgoščenk zbora, koncertno dogajanje pa bo ponovno spremljal bogat srečelov. Z nakupom srečk ali donacijo prostovoljnih prispevkov boste obiskovalci pripomogli k izpeljavi tekmovalne turneje. Zbor se bo v začetku junija v Krakovu (Poljska) udeležil 8. mednarodnega zborovskega tekmovanja "Cracovica Cantans", na katerem bo nastopil tako v kategoriji mešanih zborov kot tudi v kategoriji sakralne glasbe.

Z glasbo se marsikdaj izrazi tisto, kar se z besedami ne da. Prepustite se melodijam, besedilom in enostavno uživajte v doživetju.

Vstop na koncert je prost.
Vabljeni!

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov