post-image
1
jan
1:00

Koncert skupine ATTIC MIST & The WET!

PUB 33, Koper

Attic Mist
... je petčlanska hard rock zasedba iz okolice Kranja, ki se v svojem repertoarju spogleduje tudi z blues glasbo. Skupina je v slabih dveh letih obstoja nanizala vrsto nastopov širom Slovenije, kot tudi v Nemčiji (Garage Deluxe) in na Hrvaškem (Tabor Film Festival 14). Poleg tega, da so bili v tem času mnogokrat predskupina priznanim glasbenikom, kot so Siddharta, Niet, Elvis Jackson in Plavi Orkestar, so uspešno izpeljali že marsikateri samostojen koncert. Z nalezljivo mladostno energičnostjo, ki jo izkazujejo na odru, ter »s pravo mero radovednosti, s katero se spopadajo tudi z zahtevnejšimi glasbenimi izzivi, za katerimi ves čas stremijo« (Karmen Verdonik), so si med drugim priborili drugo mesto v finalu Špil Lige 2015/16. Septembra 2016 pa so izdali svoj debitantski EP z naslovom Just a Taste, na katerem »demonstrirajo mladi upi slovenskega rock revitalizma všečno mero potence in mladostniške ihte, kot tudi porogljivega uporništva, ki sodi vkup k osnovni izkaznici samega poslanstva, za katerim stoji skovanka rock 'n' roll« (Aleš Podbrežnik za Rockline).

Prodornen vokal ter čustveno nabita besedila so plod Timoteja Jermana. Nepogrešljivo šeststrunsko čarovnijo, ki sega od rjovečih riffov do bluzovsko obarvanih solo vložkov, izvajata Matevž Kovačič in Matija Veber. Za ritomigajoč groove pa poskrbita Zala Janežič na bobnih ter Amadei Šaršanski na bas kitari.
Člani skupine
Timotej Jerman - Vocals,
Matija Veber - Guitar,
Matevž Kovačič - Guitar,
Amadei Šaršanski - Bass,
Zala Janežič - Drums

THeWET
... je škofjeloška skupina ,ki jo sestavljajo Marko Štibelj, Matic Žagar, Martin Doljak in Vid Vraničar. Fantje glasbeno sodelujejo že dobrih deset let.V tem času so nabrali veliko odrskih in studijskih izkušenj s katerimi bogatijo svoj nastop. V svojih besedilih pokažejo družbeno kritičnost, sproščenost in mladostno brezbrižnost, ne manjka pa tudi humorja, domišljije in ljubezni. Preigravajo svojo različico funk, raggea, ska in hard rock glasbe ampak se žanrsko sami nočejo omejevati, ker vedno radi poskušajo nove stvari in poslušalcu dajo nekaj novega in drugačnega. V letu 2016 so izdali prvenec Trip to Boston, ki so ga sami posneli in izdali v samozaložbi. Po enem letu novih doživetij in trdega dela fantje predstavljajo še bolj dovršen zvok in odrski nastop. Ker so člani skupine THeWET prijatelji že od malega so njihovi koncerti polni smeha, dinamike, pozitivne energije in glasbe ki se dotakne vsakega na svoj način.
Člani skupine
Marko Štibelj - vokal
Matic Žagar - bass
Martin Doljak - bobni
Vid Vraničar - kitara

Vabljeni na odličen glasbeni večer!

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov