post-image
1
jan
1:00

Koncert Ivo Tull Trio!

PUB 33, Koper

Ivo Tull Trio je nastal poleti l. 2014. Svoje avtorske pesmi je Ivo po večletnem igranju v različnih rock'n'roll, blues in country skupinah ponovno povlekel iz predala. Dodal jim je še novejše in se odločil da bo, naveličan standardnega preigravanja, pesmi uglasbil drugače. Vse kitare je uglasil v "odprto D in G akordaturo" in se lotil raziskovanja zvočnih možnosti, ki jih prinašajo uglasitve tipične za bluesmane iz delte Mississipija.

Po nekaj samostojnih nastopih je z Giuliom Rosellijem, dolgoletnim prijateljem in bobnarjem v zasedbi Dirty Fingers, poiskal še primernega basista, ki bi znal dati svoj pečat skladbam.

Vsesplošno talentirani Alessandro Leonzini, s katerim sta že igrala v country zasedbi Big Wheels je bil logična izbira. Po treh vajah je bilo vse nared in trio je bil pripravljen, da stopi na oder.

Marca 2015 je nastal plošček Hudič in jaz, ki so ga fantje posneli v Studiu Jork v Dekanih.
Album sestavlja deset komadov, traja pa malo manj kot petintrideset minut. Plošča je poklon ikoni svetovnega bluza Robertu Johnsonu, od katerega si je Tull tudi sposodil dva komada. Na plošči je še cela vrsta bluz pesmi in tudi nekaj bolj čustvenih, avtorskih skladb, kot na primer nežni in akustični Za kulisami na odru ter Včasih ko se jočeš. Romantična melodija se v teh skladbah odlično spaja s hrapavim in hkrati toplim Tullovim vokalom. Instrumentalna Skrite želje in sanje, pa čeprav brez besedila, poslušalca celo gane, to pa uspe le nekaterim glasbenikom …
O tem se boste lahko tudi sami prepričali v petek, 18.8., ko bo Ivo Tull s svojo spremljevalno zasedbo stopil na oder Puba 33!

Ivo Tull – glas, kitare
Giulio Roselli – bobni
Alessandro Leonzini – bas

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov