post-image
11
avg
22:00

Orlek & Up N’ Downs

Plaža Študent, Ankaran
Skupina Orlek ima svoj domicil v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Posebnost skupine Orlek so besedila, ki so socialno-humorno obarvana s številnimi izrazi, značilnimi za trpko rudarsko življenje in delo.

Rock bend Up N' Downs, šest vsestransko nadarjenih glasbenikov, prihaja iz Mozirja. Januarja 2016 so svoje večletno trdo delo ovekovečili z izdajo prvega albuma z naslovom Vse, kar sem pozabil. Repertoar obsega že kar lepo število avtorskih skladb, ki predstavljajo kombinacijo zgovornih in aktualnih besedil, brezkompromisne rockovske, a hkrati poslušljive glasbene podlage ter masivne vokalne konstrukcije..

Lokacija

Sorodni dogodki

čet
25
jan
20:00
post
Glasba

Mef & Nob in Zmelkoow - Ne nas Je*at. Revolucija 2.0

Zmelkoow versus Mef in NOB Kupiš eno, dobiš dva. Za eno karto dva benda, ki ju povezuje samo to, da prihajata s slovenske obale. Obale z malo, kajti Obala z veliko sploh ne obstaja, ampak gre za območje slovenske Istre. Toda, da bi se Mef z Narodnoosvobodilnim bendom in Zmelkoow razglaševal ...

Poglej