post-image
27
okt
23:00

Koncert skupine Bluesback!

Pub 33

Koncert obalne blues rock skupine BLUESBACK. Izvrstna obalna zasedba nam bo tudi tokrat pripravila odličen izbor dobrega starega/novega blues rocka!

Njihov blues-rockersko začinjeni repertoar sestavljajo tako avtorske pesmi, kakor tudi priredbe znanih tujih alternativnih glasbenikov (Kenny Wayne Shepherd, Joe Satriani, Jonny Lang, B.B.King, Gary Moore, Storyville, Joe Bonamassa…).

Skozi leta so si oder delili tako z različnimi domačimi (Dan D, Elvis Jackson, Lara B, Siddharta, Night Jump…), kakor tudi tujimi glasbeniki (Eric Sardinas, Michael Burks, Nine Below Zero, Paul Lamb, Mrs. Zeno – Louisiana Mojo Queen, The Morblus, Jimmy Joe’s Band, Francesca De Fazi,…).

V letu 2002 so se, med več kot 600 prijavljenimi, z avtorsko pesmijo GOIN’ OUT uvrstili med 12 izvajalcev na kompilacijo BLUESiN 2002, ki jo pripravlja organizacija znanega blues festivala PISTOIA BLUES iz Italije.

Leta 2003 so posneli studijski prvenec z naslovom Blues On Fire, na katerem so poleg devetih avtorskih skladb, tudi dve priredbi, ki so jih posneli z italijanskim »bluesmanom«, kitaristom in vokalistom Gianluigi »Jimmy Joe« Destradiem, z (takrat še gostom) basistom Willy DeMattio ter z vokalistko Vladko Gojak, kateri pa kasneje ni bil uradno izdan.

Postava:
Peter Orlič (vokal, kitara)
Marko Stropnik (kitara, vokal)
Willy DeMattia (bas kitara)
Mitja Stropnik (bobni)

Lokacija

Sorodni dogodki

Danes
26
maj
20:30
post
Koncert

Cédric Hanriot

Hangar bar

Cédric Hanriot je francoski pianist, skladatelj, aranžer, oblikovalec zvoka, glasbeni producent in učitelj, ki je ustvaril že številne glasbene projekte, med drugim tudi nekatere nagrajene z Grammyji. Igra na klavir, Fender Rhodes, klaviature, digitalni piano, Hammond B3, klavinet in vocoder ...

Poglej
pet
1
jun
23:00
post
Koncert

Koncert skpine BO!

Najprej je bila DIRKA ZA NOTRANJI MIR! Odziv je bil za prvo izdano ploščo zavidljiv. Besedila dobra, glasba tudi, odigrano super,…pa vendar se je porajal dvom. Marsikomu se je zdelo…ah, še en nadobudni alter rock bend. Sledila je plošča OKROGLI SVETOVI in uspešnica 1000e LUČI. Odziv kritikov ...

Poglej
pet
8
jun
23:00
post
Koncert

Koncert skupine EASYWALKERS!

EasyWalkers, ena vidnejših domačih bluesovskih zasedb, vas popelje od swingerskega teksaškega bluesa prek voda Misisipija, kjer vas bo hipnotizirala ritmična ustna harmonika. Vse skupaj se začini z mastnimi kitarskimi rifi Čikaga! Člani zasedbe se opirajo na tradicijo bluesa, hkrati pa k bogati ...

Poglej