post-image
27
okt
23:00

Koncert skupine Bluesback!

Pub 33

Koncert obalne blues rock skupine BLUESBACK. Izvrstna obalna zasedba nam bo tudi tokrat pripravila odličen izbor dobrega starega/novega blues rocka!

Njihov blues-rockersko začinjeni repertoar sestavljajo tako avtorske pesmi, kakor tudi priredbe znanih tujih alternativnih glasbenikov (Kenny Wayne Shepherd, Joe Satriani, Jonny Lang, B.B.King, Gary Moore, Storyville, Joe Bonamassa…).

Skozi leta so si oder delili tako z različnimi domačimi (Dan D, Elvis Jackson, Lara B, Siddharta, Night Jump…), kakor tudi tujimi glasbeniki (Eric Sardinas, Michael Burks, Nine Below Zero, Paul Lamb, Mrs. Zeno – Louisiana Mojo Queen, The Morblus, Jimmy Joe’s Band, Francesca De Fazi,…).

V letu 2002 so se, med več kot 600 prijavljenimi, z avtorsko pesmijo GOIN’ OUT uvrstili med 12 izvajalcev na kompilacijo BLUESiN 2002, ki jo pripravlja organizacija znanega blues festivala PISTOIA BLUES iz Italije.

Leta 2003 so posneli studijski prvenec z naslovom Blues On Fire, na katerem so poleg devetih avtorskih skladb, tudi dve priredbi, ki so jih posneli z italijanskim »bluesmanom«, kitaristom in vokalistom Gianluigi »Jimmy Joe« Destradiem, z (takrat še gostom) basistom Willy DeMattio ter z vokalistko Vladko Gojak, kateri pa kasneje ni bil uradno izdan.

Postava:
Peter Orlič (vokal, kitara)
Marko Stropnik (kitara, vokal)
Willy DeMattia (bas kitara)
Mitja Stropnik (bobni)

Lokacija

Sorodni dogodki

pet
26
jan
21:30
post
Koncert

Seven days in May (art rock)

Hangar bar

Seven Days in May je zasedba brez zgodovine, ki pa se spogleduje z obetavno prihodnostjo. Še preden so fantje namreč izdali prvi singl in o njih informacij ni ponujal niti vsevedni stric Google, jih je kot morebitno predskupino za svoj decembrski koncert v Ljubljani preučevala zasedba The Scorp ...

Poglej