post-image
1
jan
1:00

Duševno Blagostanje kljub Brezposelnosti

Center Mladih Koper

Da človek kakovostno živi in dela potrebuje zdravje. Le-to ne pomeni le odsotnost bolezni. Del zdravja je tudi duševno zdravje, nadgradnja tega pa je duševno blagostanje – dobro vsesplošno počutje.

Vsak človek torej za zadovoljno življenje potrebuje ne le telesno zdravje, temveč tudi duševno uravnoteženost, harmonijo, ki mu omogoča duševno zdravja in socialno blagostanje. Le-to stanje dobrega počutja pa je med drugim odvisno tudi od socialnih stikov, ki jih človek ima ali pa nima, kar pa se v določeni meri tudi povezuje z njegovo situacijo (ne)zaposlenosti ter pridružene finančne stiske.

Če človek ostane brez službe, zagotovo ni dobre volje, sočasno s tem se v njem navadno porajajo občutja žalosti-obžalovanja, krivde (obtožuje se, da se ni dovolj potrudil), nesposobnosti in drugi neželeni občutki.Ti pa dolgoročno ne prinašajo posebnih koristi za posameznika, razen tega, da ga blokirajo v konstruktivni akciji iskanje zaposlitve in predstavitve sebe kot nekoga, ki je zaželen kandidat za določeno službo. Če v sebi nezavedno misliš da si zguba, težko prepričaš kogarkoli, da si čudovita in prava oseba za določeno delo, četudi se na zunaj na vso moč pretvarjaš da tudi ti tako vidiš sebe. V takem primeru je seveda čas za "pogovor s samim seboj" s svetovalcem, terapevtom. A prej ali slej pride na vrsto pogovor s svojim notranjim "jazom".

Na delavnici bomo povedali nekaj o te, kaj se z nekom, ki je oz. postane brezposeln največkrat dogaja in kako je mogoče ta malodušna idr. stanja preseči in jih celo izkoristiti sebi v prid za ustvarjenje trdnega duševnega ravnovesja in s tem duševnega blagostanja.

Vabljeni na delavnico, ki bo splet teorije in praktičnih vaj ter pogovora o tem, kako ohraniti in pridobiti duševno blagostanje kljub brezposelnosti.

Delavnico bo izvedla Valerija Kraševec, edukantka mag. programa PEF pod mentorstvom vodje progama Milene Finc, mag.ZDŠ, ki izvaja psihosocialna svetovanja za krepitev duševnega zdravja in terapevtska svetovanja za samske posameznike, pare (partnerska svetovanja/zakonska paradigma/na emocije usmerjena terapija) in družine.

Prosimo za predhodne prijave na email: veselje.info@gmail.com (prosimo ime, priimek in tel. kontakt za obveščanje) več info tel: 030 936 590, www.veseljedozivljenja.si

Udeležba je brezplačna, zaželjeni prostovoljni prispevki za naše delovanje.

Vabljeni!

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov