post-image
21
okt
9:30

Brez bolečin: AEQ Klinična Somatika

Sermin 70b, Koper

AEQ KLINIČNA SOMATIKA
Vabljeni na sklop 2 delavnic v mesecu oktobru in novembru.

Imate napetosti ali bolečine v mišicah in jih ne znate odpraviti na nežen način?
Bi radi izboljšali hojo, tek, spanje, ples, svoje vsakdanje gibanje in postali mehki ter sproščeni?
Se počutite zgrbljeni, trdi, napeti, brez energije ali pa morda ne najdete žara v sebi?
Bi radi zvišali svoj življenjski nivo energije, lahkotnost in v življenju uživali?
Če ste na katero izmed vprašanj odgovorili pritrdilno, vas toplo vabim na AEQ klinično somatsko učenje vaj.

Lahkotno odpravljanje napetosti z AEQ KLINIČNO SOMATIKO

AEQ učenje somatskih vaj je varen, nežen in razumni pristop k odpravljanju napetosti in bolečine v mišicah na dolgi rok. To je edina senzorična metoda, ki CELOSTNO uči, kako sami odpravimo glavni vzrok za večino napetosti v mišicah in s tem kako posledično preprečimo bolečine v prihodnosti.
AEQ somatika razbije mit, da je vse skupaj neizogibna posledica let. Po uri somatskih vaj se boste počutili bistveno mlajše, višje, bolj vzravnane in sproščene. Globlje boste razumeli, zakaj pride do napetosti in kako to odpravimo z vajami in kako vzdrževati in odpraviti skozi vsakodnevno življenje. To boste dosegli z razumevanjem pravilnega gibanja in pravilne drže, ki se nam vsem dogajajo, ko se bodisi poškodujemo bodisi živimo stresno. Redno izvajanje somatskih gibov, omogoča vzdrževati močno in sproščeno telo.

Kaj vse se boste naučili?
• zakaj pride do zgrbljene drže, težkega obračanja in neučinkovitega gibanja, ter kako to odpraviti;
• kako zmanjšati bolečine v hrbtu, vratu, v medenici;
• kako izboljšati splošno počutje in dvigniti življenjsko energijo;
• kako izboljšati samopodobo in samozavest in postati vodja svojega uma in telesa;
• kako izboljšati spanje;
• kako zmanjšati bolečine,
• povrniti si pravilno držo po porodu in odpraviti bolečine hrbta in nog;
• razumeti, zakaj je pri športu in rekreaciji izjemno pomembno povečati občutek za gibanje ter kontrolo nad gibi ter zakaj sploh izboljšati gibanje • izboljšali boste hojo in povrnili pokončno držo;
• Gibanje bo postalo lahkotnejše in učinkovitejše, vsakdanji stres pa vas bo težje povlekel iz simetrične sproščene pokončne drže.

SKLOP 2 DELAVNIC, ki bodo potekale : 21.10 in 18.11 od 09:30 do 12:30.
KJE: DIH center prisotnosti (v prostorih Indigo Child), Sermin 70b, Koper
VREDNOST: Vrednost celotnega tečaja, ki zajema sklop dveh 3 urnih delavnic, je 60 eur. Če pa želite priti le na eno ali drugo samostojno delavnico, je to mogoče in je v tem primeru cena posamezne delavnice 40 eur. Po vsaki delavnici dobite strokovno gradivo, ki vam omogoča samostojno izvajanje vaj doma in tritedensko podporo z nasveti preko elektronske pošte.

Obvezne predhodne prijave na: centerdih@gmail.com

DELAVNICE BO VODILA: prof. Mateja Šajna, Učiteljica AEQ klinične somatike pod strokovnim vodstvom mojstra AEQ klinične somatike Aleša Ernsta
Kot profesorica športne vzgoje, učiteljica Kinergetixa ter vedoželjna raziskovalka naravnih zdravilnih tehnik že dolgo opaža in čuti, da gre razvoj šolstva, medicine, rekreativnega športa in športa na sploh v napačno smer. Šport gre v smer borbe samim s seboj in v smer ne čutenja. »Vsemogočne« tehnike nam obljubljajo hitre rezultate, lepoto, moč, zdravje in rezultate, ki se že dolgočasno ponavljajo in ne prinašajo obljubljenega.

Po naključju je naletela na AEQ klinično somatiko™ pod vodstvom Aleša Ernsta, ki je na individualnih srečanjih, na delavnicah in na šoli za učitelje razsvetlil njena dognanja in jo ponovno približal temu, kar je kot otrok že znala. Sodobne, moderne tehnike namreč pozabljajo, da je človek čuteče bitje in da brez čutenja in poznavanja samega sebe ne zmore raziskovati, odkriti in odstraniti vzroka svojih težav.
AEQ klinična somatika™ jo navdušuje nad preprostostjo in učinkovitostjo v odpravljanju širokega spektra težav. Skozi naravne gibe nas tovrstna tehnika vodi v raziskovanje naše notranjosti, nas mehča, sprošča napetosti, odpravlja kronične bolečine, vzpostavlja zavestni nadzor nad telesom, širi zavedanje in zdravi na vseh nivojih naše biti. Postanemo kreativni gospodarji lastnega življenja in življenje postane lahkotno, strastno in smiselno.
Najprej se je udeležila seminarja za učitelja somatskih gibov pri Marthi Peterson in nato seminarja za učitelja somatskih gibov po metodi AEQ klinični somatiki™ 1. stopnje pri Alešu Ernstu. Že prvi seminar pri Marti ji je bilo bogato darilo, na drugem pri Alešu pa je pridobila bistveno večjo globino in širino v razumevanju metode, kar je doprineslo tudi širšemu razumevanju učinkovitosti vaj.
AEQ klinično somatiko™ poučuje individualno, skupinsko ter jo uporabljam za lastno raziskovanje na različnih področjih svojega življenja in rezultati so izjemni in dolgoročni. Vsakomur toplo priporoča, da se udeleži delavnice AEQ klinične somatike in preizkusi njeno učinkovitost. Tako bo vaš izbrani šport ali meditativna tehnika ter vaše življenje dobilo pravi okus, lahkotnost in užitek.

Lokacija

Sorodni dogodki

Jutri
19
jun
17:00
post
Delavnice

Odnos do dela in službe

Utrujenost pogosto ni posledica našega dela, ampak skrbi, frustracij in zamer. Dale Carnegie Najbolj nas določajo naše prve, otroške izkušnje. Kakšen odnos do dela/službe so imeli starši? Kaj so vam o tem govorili? Je delo/služba trpljenje, nekaj podobnega kot zapor? Vedno premalo plačano? N ...

Poglej
pet
22
jun
17:00
post
Delavnice

ABC nege za lepe noge – delavnice sodobne naravne kozmetike

Delavnica je namenjena vsem, ki bi se radi naučili izdelovati negovalne izdelke za proti celulitno nego, proti krčnim žilam in nego utrujenih nog. Izdelali bomo: - anticelulitno mleko s kofeinom in eteričnimi olji, - gel proti krčnim žilam, - aromatično hidratantno vodico za nego utruje ...

Poglej
pet
22
jun
17:00
post
Delavnice

Sivkina delavnica v Dekanih

Vabimo Vas, da se nam pridružite in spoznate sivko-lavando v celotni svoji podobi, barvi, aromi in uporabnosti v petek, 22.06.2018 ob 17.00 na Eko točki v Dekanih. Delavnico bo vodila zeliščarka Ketty Zonta. lavandaV dvo urni delavnici bomo izdelali naslednje izdelke: 1. Sivkina sol za kopel in ...

Poglej
tor
26
jun
17:00
post
Delavnice

Začetna štiriurna delavnica uporabe EFT metode

Če si želite olajšati naporne dneve in se naučiti, kako si lahko pomagate sami s preprosto in učinkovito tehniko EFT, je obisk začetne delavnice prava odločitev. Metoda EFT ali tapkanje je orodje, ki bo po začetni delavnici vedno pri roki in vam bo pomagalo zaživeti bolj zdravo in čustveno stab ...

Poglej