post-image
21
okt
20:00

Zapojmo skupaj - Pesem v srcih obudimo

Dvorana Sv. Frančiška v Kopru

Vljudno Vas vabimo na koncert Zapojmo skupaj – Pesem v srcih obudimo, ki bo v soboto, 21. oktobra, ob 20. uri v Dvorani Svetega Frančiška Asiškega v Kopru.

Prvi del naslova – Zapojmo skupaj – nakazuje tako na skupno sodelovanje treh zborov in instrumentalistov iz Slovenije in zamejstva, ter na nadaljnjo povezovanje omenjenih društev. Pesem v srcih obudimo pa razkriva pomen projekta, obujanje dediščine slovenskih skladateljev rojenih ali delujočih na Tržaškem in Goriškem v današnjem zamejstvu in na osveščanje publike oz. oživljanja kulturnega delovanja med mlajšo populacijo. Na koncertih bodo tako na sporedu skladbe iz bogate zakladnice številnih slovenskih skladateljev iz zamejstva, kot so Viktor Parma, Pavle Merkù, Ignacij Ota, Vasilij Mirk, Ivan Grbec, Marij Kogoj, Ubald Vrabec, Stanko Jericijo, Hilarij Lavrenčič in Patrick Quaggiato.

Koncert bodo oblikovali Mešani pevski zbor Obalca Koper, mešani pevski zbor Jacobus Gallus Trst, Mešani pevski zbor F.B. Sedej Števerjan in Duet Pesce & Ruzzier iz Trsta.

Lokacija

Sorodni dogodki

sob
22
sep
20:00
post
Glasba

Simfonic voices: Junges consortium Berlin

Simfonic voices: Junges Consortium Berlin V Koper tokrat v goste prihaja nemški mladinski zbor. Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), vabi na koncert mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne g ...

Poglej