post-image
1
jan
1:00

Kako skozi igro zagotoviti dober vid otroka?

Marina Portorož

Vabimo vas na predavanje “Kako skozi igro zagotoviti dober vid otroka?”, ki bo potekalo 18.1.2018 ob 17:00 v prostorih Marine Portorož. Srečanje bo v prvi vrsti namenjeno staršem otrok s težavami binokularnega vida, ki se srečujejo s takšnimi ali drugačnimi izzivi pri reševanju in napredku otrokovega vida.

Predaval bo Matic Vogrič, optometrist in strokovnjak za odpravljanje napak v vidnem sistemu s pomočjo treninga vida. Tekom predavanja bo spregovoril o:
- Kako se otroško oko razvija v mladosti?
- Morebitne spremembe in anomalije v razvoju vida.
- Vpliv vida na sposobnosti branja, pisanja in udejstvovanja v
športnih aktivnostih.
- Kako skozi igro osvojiti popoln vid?

Napake vidnega sistema obsegajo širok spekter, vse od težav otrok z branjem, nezadostno konvergenco, škiljenjem, pa do lenega očesa in ambliopije. Vseh otrok, ki bi lahko s treningom vida izboljšali svoj vid je kar do 15%, medtem ko se prav z ambliopijo srečuje med 3 - 5% otrok. Ambliopija nastopi, ko je eno oko šibkejše od drugega in ga možgani posledično uporabljajo manj in slabše kot “zdravega”. Posledica je oslabljeni vid otrok in nedelovanje očesnih mišic, ki uravnavajo smer očesa. Prav zaradi zgodnjega pojava je ključno, da se diagnoza ter terapija začne kar se da zgodaj, zato so zgodnji in celostni pregledi vida ključnega pomena.

Seveda pri soočanju s tovrstnimi težavami očesni specialisti in starši otrok pogosto naletijo na vrsto izzivov, ki jim otežujejo uspešnejšo pot pri odpravi teh težav. Zelo pogost je pojav pomanjkanja motivacije otrok pri izvajanju treningov vida doma, saj so jim klasične vaje pogosto nezanimive.

Zaradi zapolnitve mest vas prosimo, da se nam najkasneje do 15.1.2018 prijavite na elektronsko pošto info@amblyoplay.com.

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA!
VABLJENI!

______________________________________________________

GOSTJE:
Matic Vogrič, dipl. optometrije

Matic Vogrič je strokovnjak, ki deluje na področju očesnega zdravja že nekaj let. Njegova študijska pot se je leta 2010 začela v Veliki Britaniji, kjer je dokončal študij optometrije. Leta 2013 je študij nadaljeval v Veliki Gorici pri Zagrebu, kjer je dokončal nadgradnjo študija optometrije. Trenutno pa dokončuje magistrski študij na univerzi Aalen v Nemčiji, kjer pa specializira prav uporabo treninga vida.
______________________________________________________

Žan Menart, direktor podjetja Smart Optometry d.o.o.

Žan Menart vodi start-up podjetje Smart Optometry iz Idrije, ki se ukvarja z razvojem pametnih aplikaciji na področju očesnega zdravja. Po prvi aplikaciji “Smart Optometry”, ki jo je po celem svetu preneslo že preko 20.000 očesnih specialistov in strokovnjakov, trenutno razvijajo digitalni trening vida za otroke s težavami v vidnem sistemu v obliki računalniških iger. Nekaj o aplikaciji AmblyoPlay bo predstavil tudi na našem srečanju.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov