post-image
1
jan
1:00

Seven days in May (art rock)

Hangar bar
Tomažičeva ulica 10, Izola

Seven Days in May je zasedba brez zgodovine, ki pa se spogleduje z obetavno prihodnostjo. Še preden so fantje namreč izdali prvi singl in o njih informacij ni ponujal niti vsevedni stric Google, jih je kot morebitno predskupino za svoj decembrski koncert v Ljubljani preučevala zasedba The Scorpions. Ta informacija govori predvsem o kakovosti zvoka, ki jo štiričlanska zasedba dosega že v samem začetku. O tem se lahko s klikom na spodnjo sliko, kjer vas čakata videospot in singl Window, prepričate tudi sami.

Vojko Šintler, vokalist in kitarist, Jani Klavora, kitarist, Rok Cizelj, bas kitarist in Damjan Lebeničnik, bobnar, niso najstniki in to ni njihov prvi projekt, je pa prvi tak, ki združuje njihove različne poti v eno, v izbrušeno identiteto pijanega kitarskega popa.

Zasedba o svoji žanrski umestitvi pravi tudi to, da “omejiti nabor pesmi, ki jih različni digitalni in sinaptični filtri spuščajo do naših ušes, pomeni žanrsko omejenost, a če sledimo občutku prijetnega, s pozitivno in negativno konotacijo le tega, postanemo žanrsko neobremenjeni, svobodni. Vse in vsi smo rock`n`roll, ker je glasba preprosto orodje za povezavo človekove zavesti in podzavesti.”

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov