post-image
7
feb
18:00

“20. LET KDLU TUBA” – Retrospektiva

Galerija Alga

Razstavljajo: Zdenka PETEK, Jožica GOLJA, Liljana ČEBOKLI, Helena BALENTIČ, Danjela BUCAJ PARADIŽ, Katja DEBEVEC, Suzana ZORČ, Saša KUDER, Veronica SEDEVCIC

Mentor: akademski slikar Gani Llalloshi

O DRUŠTVU:

Kulturno društvo likovnih ustvarjalcev TUBA je nastalo v šolskem letu 1996/97. Vanj so se vključile tečajnice večernega likovnega tečaja, ki ga je leta 1993 organizirala takratna Zveza kulturnih organizacij Izola. Prva mentorica je bila likovna pedagoginja Ingrid KNEZ.

Posebnost društva je bila in je še danes, da so v njem le ženske ljubiteljice likovne umetnosti, le občasno se nam je pridružil en moški član. V letu 1998 je mentorstvo prevzel samostojni likovni delavec, slikar Brane SINIKO, od leta 2005 pa akademski slikar Gani LLALLOSHI.

Z likovnimi delavnicami pričnejo jeseni in zaključijo pred poletjem. Na začetku “šolskega leta” si zasnujejo program dela, po katerem med letom delajo in pripravljajo projekt za zaključno predstavo v Galeriji Alga Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Ponosni so, da so njihove razstave iz leta v leto kvalitetnejše in odmevnejše.

Tubice ustvarjajo v temperi, akvarelu, lavirani risbi, olju, akrilu, kolažu, ter se preizkušajo v kiparjenju in grafični tehniki.

Udeležujejo se ex-tempor doma in v tujini, kjer so prejele številne nagrade in priznanja. Dodatno se izobražujejo na likovnih kolonijah ter obiskujejo slikarske sejme in razstave. Društvo je včlanjeno v Zvezo likovnih društev Slovenije, kjer že vsa leta sodelujejo pri projektu Zlata paleta.

Članice so prejele več kot 20 certifikatov kakovosti, veliko priznanj in dve Zlati paleti; za slikarstvo in kiparstvo.

Programe KDLU TUBA sofinancirata Občina Izola, Center za kulturo, šport in prireditve Izola in Javni sklad za kulturne dejavnosti RS. Vsestransko podporo in strokovno pomoč pa imajo pri Centru za kulturo, šport in prireditve Izola ter pri Območni izpostavi JSKD Izola, ki jim omogočata tudi razstavljanje v svojih galerijah.

Vabljeni, vstopnine ni!

Org.: CKŠP Izola, JSKD OI Izola

Lokacija

Sorodni dogodki

do pon
1
okt
20:00
post
Razstave

Razstava UP PEF 15 + 44

Letošnji Teden UP PEF je 15. po vrsti in se bo pričel z odprtjem razstave UP PEF 15 + 44. Razstava bo prikazovala ključne prelomnice razvoja in dosežke v 44. letih obstoja pedagoške v Kopru, ki so jih zbrali strokovni delavci fakultete. Teden se bo zaključil 25. aprila s športnim druženjem p ...

Poglej
do tor
31
jul
14:00
post
Razstave

Razstava »Claustra Alpium Iuliarum« v Piranu

Vabimo vas na obisk razstave »Claustra Alpium Iuliarum – skrivnostna zapuščina starih Rimljanov«, ki bo od 2. do 31. julija 2018 na ogled v Mestni knjižnici Piran (Župančičeva 4, Piran). Za vas bomo v sredo, 4. julija, v sodelovanju s Kulturnim društvom Vespesjan pripravili presenečenje! Po ...

Poglej