post-image
7
feb
18:00

“20. LET KDLU TUBA” – Retrospektiva

Galerija Alga

Razstavljajo: Zdenka PETEK, Jožica GOLJA, Liljana ČEBOKLI, Helena BALENTIČ, Danjela BUCAJ PARADIŽ, Katja DEBEVEC, Suzana ZORČ, Saša KUDER, Veronica SEDEVCIC

Mentor: akademski slikar Gani Llalloshi

O DRUŠTVU:

Kulturno društvo likovnih ustvarjalcev TUBA je nastalo v šolskem letu 1996/97. Vanj so se vključile tečajnice večernega likovnega tečaja, ki ga je leta 1993 organizirala takratna Zveza kulturnih organizacij Izola. Prva mentorica je bila likovna pedagoginja Ingrid KNEZ.

Posebnost društva je bila in je še danes, da so v njem le ženske ljubiteljice likovne umetnosti, le občasno se nam je pridružil en moški član. V letu 1998 je mentorstvo prevzel samostojni likovni delavec, slikar Brane SINIKO, od leta 2005 pa akademski slikar Gani LLALLOSHI.

Z likovnimi delavnicami pričnejo jeseni in zaključijo pred poletjem. Na začetku “šolskega leta” si zasnujejo program dela, po katerem med letom delajo in pripravljajo projekt za zaključno predstavo v Galeriji Alga Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Ponosni so, da so njihove razstave iz leta v leto kvalitetnejše in odmevnejše.

Tubice ustvarjajo v temperi, akvarelu, lavirani risbi, olju, akrilu, kolažu, ter se preizkušajo v kiparjenju in grafični tehniki.

Udeležujejo se ex-tempor doma in v tujini, kjer so prejele številne nagrade in priznanja. Dodatno se izobražujejo na likovnih kolonijah ter obiskujejo slikarske sejme in razstave. Društvo je včlanjeno v Zvezo likovnih društev Slovenije, kjer že vsa leta sodelujejo pri projektu Zlata paleta.

Članice so prejele več kot 20 certifikatov kakovosti, veliko priznanj in dve Zlati paleti; za slikarstvo in kiparstvo.

Programe KDLU TUBA sofinancirata Občina Izola, Center za kulturo, šport in prireditve Izola in Javni sklad za kulturne dejavnosti RS. Vsestransko podporo in strokovno pomoč pa imajo pri Centru za kulturo, šport in prireditve Izola ter pri Območni izpostavi JSKD Izola, ki jim omogočata tudi razstavljanje v svojih galerijah.

Vabljeni, vstopnine ni!

Org.: CKŠP Izola, JSKD OI Izola

Lokacija

Sorodni dogodki

do ned
25
feb
8:37
post
Razstave

LIKOVNA KOLONIJA RODIK 2017

Vabimo vas na otvoritev razstave, ki bo v torek, 6. februarja 2018 ob 19. uri v Pretorski palači v Kopru. Razstava bo na ogled do 25. februarja 2018. LIKOVNA KOLONIJA RODIK 2017: Fulvia Grbac, Marino Jugovac, Klavdija Marušič, Miriam Elettra Vaccari, Andrea Verdelago, Livio Zoppolato, Fulvia ...

Poglej
do sre
28
mar
20:00
post
Razstave

Razstava študentov: Tipne številke

V atriju UP PEF je na ogled postavljena razstava tipnih številk, ki so jih pod mentorstvom prof. dr. Mare Cotič in dr. Marine Volk izdelali študenti 3. letnika univ. štud. prog. prve stopnje Razredni pouk. Razstava bo postavljena do 28. marca 2018. Več informacij: https://goo.gl/BQb3Rt

Poglej
do sre
7
mar
9:35
post
Razstave

BAGRAT ARAZYAN

v galeriji Insula v Izoli

Vabimo vas na otvoritev razstave  BAGRAT ARAZYAN  Screen ki bo v četrtek, 15. februarja ob 18. uri v galeriji Insula v Izoli.  Razstava bo na ogled do 7. marca 2018.

Poglej