post-image
18
mar
18:00

Mladostniki in njihov svet na spletu - Izziv za starše

Središče Rotunda

V sklopu predavanj četrtega Biopsihološkega vikenda, nam bo Zala Janežič predstavila pedavanje z naslovom Mladostniki in njihov svet na spletu - Izziv za starše.


Opis predavanja:
Mladostništvo je turbulentno razvojno obdobje, ki prinese mnogo izzivov tako za mladostnike kot tudi za starše. To je tudi obdobje, ko postanejo mladi intenzivni uporabniki spletnih vsebin na mobilnih telefonih, računalnikih, tablicah in konzolah. Odgovorili bomo na vprašanja: Kaj počnejo mladi na internetu? Kaj jih tako privlači? Je res, da se mladi ne znajo več družiti? Kdaj lahko govorimo o prekomerni uporabi in kdaj le o običajni mladostniški vpletenosti na splet? Katere spremembe lahko starši opazijo v odnosu z mladostnikom? Kako jih lahko razumemo ter kako ohranjati stik z njimi? Kako je kvaliteta odnosa med starši in mladostniki povezana z varovanjem zdravega življenjskega sloga mladih?

Opis predavateljice:
Zala Janešič je univ. dipl. psihologinja, edukantka razvojne analitične psihoterapije na Inštitutu za klinično psihologijo in psihoterapijo v Ljubljani.
Ima delovne izkušnje na področju dela z zasvojenimi osebami in njihovimi svojci. Trenutno je zaposlena v Centru pomoči pri prekomerni rabi interneta LOGOUT. Je vodja izolske ambulante LOGOUT, delo izvaja tudi v ljubljanski ambulanti. Izvaja individualna psihološka svetovanja in psihoterapevtsko delo z otroki, mladostniki in odraslimi. Izvaja tudi edkuativno skupino za svojce v Izoli in v Ljubljani, predavanja za starše predšolskih in šolskih otrok ter delavnice za učence in dijake.


Vstop je prost, predavanje brezplačno. Za več informacij pa nas lahko kontaktirate na e-mail naslov: info.dsbp@gmail.com.

Vljudno vabljeni!

Lokacija

Sorodni dogodki

Danes
19
dec
18:00
post
Izobraževanje

Konoplja za zdravje

Konoplja je živilo za uporabo v prehrani in domači lekarni. Pričevanja ljudi, tudi znanstvenikov, potrjujejo, da smo uspeli ohraniti nekaj znanja o domačih zelih in plevelih, s tem tudi o konoplji, ki jih še često uporabljamo doma. Zakaj, kdaj in na kakšen način je uporabna, bomo zvedeli na pre ...

Poglej
čet
3
jan
16:00
post
Izobraževanje

Brezplačni računalniški tečaj za začetnike

Na Izobraževalnem centru Memory ponovno pričenjamo z izvedbo brezplačnega računalniškega tečaja za začetnike »RAČUNALNIŠKA PISMENOST ZA ODRASLE«. Tečaj je namenjen zaposlenim osebam, starejšim od 45 let, ki imajo največ srednješolsko izobrazbo in si želijo postati bolj samostojni pri delu z r ...

Poglej