post-image
1
jan
1:00

Nevrobiokemična ozadja pojavnosti ljubezni

Središče Rotunda

V sklopu predavanj četrtega Biopsihološkega vikenda, nam bo Dr. Tinkara Peternelj predstavila predavanje z naslovom Nevrobiokemična ozadja pojavnosti ljubezni.

Opis predavanja:
Zaljubljen, ljubljen, ljubiti, ljubezniv, ljubosumen. Malokdo se še ni znašel v kateri od vlog. Pa nas ljubezen res doleti, zaljubljenost dejansko začara in ljubosumje duši? Na predavanju se bomo dotaknili različnih ljubezenskih slogov in oblik ljubezni ter pozornost usmerili v živčno in biokemično dogajanje, ki spremlja občutenje ljubezni. Kako naše telesne spremembe, prek živčevja, hormonske slike in imunskega sistema, vključujoč mikrofloro, vplivajo na izkušanje in izražanje ljubezni, le-to pa potem spet na dogajanje v nas in okoli nas. Skupaj bomo širili obzorje dojemanja ljubezni izven okvirov medosebnih odnosov in raziskovali vrednost oz. blagodejnost prakse ljubezni za naše psihofizično zdravje.

Opis predavateljice:
Tina Tinkara Peternelj je doktorica znanosti, zadnji dve leti zaposlena na UP FAMNIT, kjer je trenutno aktivna predvsem na pedagoškem področju v okviru univerzitetnega programa biopsihologije. Dodiplomski študij biokemije je zaključila na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo UL, s preučevanjem vpliva genetskih sprememb na samomorilnost v Sloveniji. Doktorski študij je opravila v Avstraliji, na School of Human Movement and Nutritional Studies, univerze v Queenslandu. Njene raziskave so se osredotočale na biokemijske procese v mišičnih celicah, ki jih uravnava redna telesna aktivnost. Po zaključku študija in vrnitvi v Slovenijo se je zaposlila kot raziskovalka na Kemijskem inštitutu v Ljubljani, na oddelku za Imunologijo in sintezno biologijo. Raznovrstne in vendarle povezane tematike raziskovanja tekom študija in dela se dopolnjujejo tudi z njenimi osebnimi interesi oz. življenjskim vodilom ostati zdrav, aktiven in povezan z naravo, katere del smo.

Vstop je prost, predavanja brezplačna. Za več informacij nas kontaktirajte na e-mail naslov: info.dsbp@gmail.com.

Vljudno vabljeni!

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov