post-image
18
mar
19:30

Nevrobiokemična ozadja pojavnosti ljubezni

Središče Rotunda

V sklopu predavanj četrtega Biopsihološkega vikenda, nam bo Dr. Tinkara Peternelj predstavila predavanje z naslovom Nevrobiokemična ozadja pojavnosti ljubezni.

Opis predavanja:
Zaljubljen, ljubljen, ljubiti, ljubezniv, ljubosumen. Malokdo se še ni znašel v kateri od vlog. Pa nas ljubezen res doleti, zaljubljenost dejansko začara in ljubosumje duši? Na predavanju se bomo dotaknili različnih ljubezenskih slogov in oblik ljubezni ter pozornost usmerili v živčno in biokemično dogajanje, ki spremlja občutenje ljubezni. Kako naše telesne spremembe, prek živčevja, hormonske slike in imunskega sistema, vključujoč mikrofloro, vplivajo na izkušanje in izražanje ljubezni, le-to pa potem spet na dogajanje v nas in okoli nas. Skupaj bomo širili obzorje dojemanja ljubezni izven okvirov medosebnih odnosov in raziskovali vrednost oz. blagodejnost prakse ljubezni za naše psihofizično zdravje.

Opis predavateljice:
Tina Tinkara Peternelj je doktorica znanosti, zadnji dve leti zaposlena na UP FAMNIT, kjer je trenutno aktivna predvsem na pedagoškem področju v okviru univerzitetnega programa biopsihologije. Dodiplomski študij biokemije je zaključila na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo UL, s preučevanjem vpliva genetskih sprememb na samomorilnost v Sloveniji. Doktorski študij je opravila v Avstraliji, na School of Human Movement and Nutritional Studies, univerze v Queenslandu. Njene raziskave so se osredotočale na biokemijske procese v mišičnih celicah, ki jih uravnava redna telesna aktivnost. Po zaključku študija in vrnitvi v Slovenijo se je zaposlila kot raziskovalka na Kemijskem inštitutu v Ljubljani, na oddelku za Imunologijo in sintezno biologijo. Raznovrstne in vendarle povezane tematike raziskovanja tekom študija in dela se dopolnjujejo tudi z njenimi osebnimi interesi oz. življenjskim vodilom ostati zdrav, aktiven in povezan z naravo, katere del smo.

Vstop je prost, predavanja brezplačna. Za več informacij nas kontaktirajte na e-mail naslov: info.dsbp@gmail.com.

Vljudno vabljeni!

Lokacija

Sorodni dogodki

Danes
19
dec
18:00
post
Izobraževanje

Konoplja za zdravje

Konoplja je živilo za uporabo v prehrani in domači lekarni. Pričevanja ljudi, tudi znanstvenikov, potrjujejo, da smo uspeli ohraniti nekaj znanja o domačih zelih in plevelih, s tem tudi o konoplji, ki jih še često uporabljamo doma. Zakaj, kdaj in na kakšen način je uporabna, bomo zvedeli na pre ...

Poglej
čet
3
jan
16:00
post
Izobraževanje

Brezplačni računalniški tečaj za začetnike

Na Izobraževalnem centru Memory ponovno pričenjamo z izvedbo brezplačnega računalniškega tečaja za začetnike »RAČUNALNIŠKA PISMENOST ZA ODRASLE«. Tečaj je namenjen zaposlenim osebam, starejšim od 45 let, ki imajo največ srednješolsko izobrazbo in si želijo postati bolj samostojni pri delu z r ...

Poglej