post-image
1
jan
1:00

Otvoritev koncertne sezone - Dance Mamblita!

Pub33

Letošnjo koncertno sezono PUBA 33 ponovno otvarja naspidiran Izolski boben bas dvojec DANCE MAMBLITA.
Dance Mamblita Izola ustvarja in dokaj redno nastopa od septembra 2005. Preigrala sta večino slovenskega klubovja in precej festivalov v Sloveniji in nekaj na tujem. Posneli so 3 studijske albume DANCE MAMBLITA 2007, RECIKLEJŠON 2009, AMOR 2013. V osnovi gre za duo bas boben, ki zna občasno povabiti kakega prijatelja k sodelovanju. Tokrat nas bosta DANCE MAMBLITA razveselilia tudi z novim materialom.

Viva Mamblita

Izvlečke,kaj so o treh studijskih albumih DANCE MAMBLITE povedali PRIZNANI glasbeni kritiki lahko preberete tukaj:

1.(CD DANCE MAMBLITA 2007 Šik-Beštjak samozaložba/eastbordersound) Primorska je po dolgem času spet izvrgla sluhavrednega pankrta, igrivo boben in bas brco, ki se dviga iz pepela razpadlega Valter brani Sarajevo in sliši na ime Dance Mamblita. Duo na istoimenskem prvencu na sončno primorski in zapriseženo neodvisen način gnete zapuščino kakšne Discipline kičme ali Minutemana.

David verbuč MLADINA

2.(CD RECIKLEJŠON 2009 Šik-Beštjak RadioŠtudent) Seveda je ta kratka stavčna ugotovitev več kot pohvala ali pozitivna ocena. Kajti Dance Mamblita so s svojo punkovsko, drvečo, plesno in stresno pesmarico daleč od trendov – punkrock bluesa White Stripes ali Black Keys in nostalgije do Kojinih "discipliniranih" projektov.
Dance Mamblita so v svoji zvočno-lirični zanesenosti, vznesenosti, trdnem glasbenem prepričanju in kakopak spontani medsebojni igri z enostavnimi glasbili (bas in bobni) sveži, inovativni, razigrani in (lahko brez zadržka rečem) bolj seksi kot razvpite lokalno-regionalne MTV-zvezde Lollobrigida.
Miroslav Akrapovič za MMC

3.(CD AMOR 2103 Šik-Rojc RadioŠtudent) Amor je mešanica prevladujočih basovskih zvočnih kulis in preprostih, a učinkovitih ritmov, na njem se punkovska in hardcorovska estetika prepletata s subtilnejšimi in toplejšimi zvoki, zlasti v skladbah, kjer sodeluje duo Portofado; ta albumu brez dvoma zagotovi veliko svežine in igrivosti. Dance Mamblita v devetih precej pestrih skladbah uspešno krmari med značilnimi basovskimi izleti Andreja Šika, pri tem pa se žanrsko ne omejuje. Rezultat je pester album, kronan z naključnim, a pomembnim sodelovanjem z duom Portofado.
Veljko Negovan, Mladina

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov