post-image
8
jun
23:00

Koncert skupine EASYWALKERS!

Pub33

EasyWalkers, ena vidnejših domačih bluesovskih zasedb, vas popelje od swingerskega teksaškega bluesa prek voda Misisipija, kjer vas bo hipnotizirala ritmična ustna harmonika. Vse skupaj se začini z mastnimi kitarskimi rifi Čikaga! Člani zasedbe se opirajo na tradicijo bluesa, hkrati pa k bogati zgodovini te zvrsti prispevajo svoj izraz. Skupaj igrajo že od leta 2007. Razen na samostojnih koncertih po vsej Sloveniji so nastopali tudi na festivalih bluesa, kot so Blues Harp Fest (Zagradec ob Krki, Ljubljana), Country, Folk & Blues Festival (Slovenj Gradec), Poletje v Bertokih, Blues festival Kamnik, Loka Blues Fest (Škofja Loka), Blues’n’rock fest (Izola), Zagorje Blues Etno Festival.

Easy Walkers so:
Marko Matjašič - kitara, vokal
Damir Jazbec - ustna harmonika
Daniel Homšak - bas kitara
Iztok Repovž - bobni

______________________________________________________
**Recenzija iz nove plošče, ki je izšla pri založbi Jazz & Blues Records.
Čeprav skupina EasyWalkers išče navdih pri čikaškem bluesu, je njihovo početje močno zaznamovano z domačo grudo. Ne le zaradi posrečenih besedil v pogovorni slovenščini, marveč tudi zato, ker je v melodijah zaznati naslanjanje na slovensko rockovsko tradicijo. Gre za pristen, domač, žlahten in žmohten blues rock z zabavnimi mestoma pikrimi besedili, zapetimi v vsakdanji govorici, kar nas nedvomno navdaja z občutkom odkritosrčnosti, ki veje iz prav vseh komadov. Zasedba igra ubrano, pove in odigra brez slepomišenja, tako surovo in neposredno, da se vse praši in kadi.
EasyWalkers v skladu s svojim imenom šibajo svoje brihtne pesmi v dobro odmerjenem tempu, zavzeto in z užitkom. Sočno in močno, neobremenjeno in sproščeno. S finesami, ki bogatijo bazično postavljene skladbe – od pretanjenih kitarskih solov, prek enkrat rezkih, drugič pa romantično zasanjanih orglic, ter nagavijo doživete glasovne podaje in nenazadnje, neuklonljivo natančne ritem sekcije. V premišljenih in iskrenih besedilih se ob večnih ljubezenskih bolečinah dotaknejo tudi nič manj večne krize. A takšnim temam navkljub ostaja godba EasyWalkers ves čas nasmejana in vedra. Nič jamranja, samo bluesenje!
MARIO BATELIĆ

Lokacija

Sorodni dogodki

Danes
26
maj
20:30
post
Koncert

Cédric Hanriot

Hangar bar

Cédric Hanriot je francoski pianist, skladatelj, aranžer, oblikovalec zvoka, glasbeni producent in učitelj, ki je ustvaril že številne glasbene projekte, med drugim tudi nekatere nagrajene z Grammyji. Igra na klavir, Fender Rhodes, klaviature, digitalni piano, Hammond B3, klavinet in vocoder ...

Poglej
pet
1
jun
23:00
post
Koncert

Koncert skpine BO!

Najprej je bila DIRKA ZA NOTRANJI MIR! Odziv je bil za prvo izdano ploščo zavidljiv. Besedila dobra, glasba tudi, odigrano super,…pa vendar se je porajal dvom. Marsikomu se je zdelo…ah, še en nadobudni alter rock bend. Sledila je plošča OKROGLI SVETOVI in uspešnica 1000e LUČI. Odziv kritikov ...

Poglej