post-image
1
jan
1:00

14. Kino Otok: vabilo na predstavitev programa

Art kino odeon Izola

Vabilo!

Od 6. junija do 10. junija bo v Izoli potekal 14. mednarodni filmski festival Kino Otok - Isola Cinema, med 1. in 20. junijem pa bodo s festivalom satelitsko utripala tudi mesta Ljubljana, Koper, Tolmin, Sežana in Idrija.

V četrtek, 24. maja, vas zato vabimo na dve novinarski konferenci in javni predstavitvi, na katerih bomo razkrili letošnji filmski program, gostujoče režiserje, igralce in druge filmske ustvarjalce ter novosti in poudarke letošnje, že štirinajste izdaje festivala:

ob 13. uri bo v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana),
ob 18. uri sledi javna predstavitev festivala v Art kinu Odeon (Ul. prekomorskih brigad 4, Izola). Po javni predstavitvi se predfestivalski utrip v Art kinu Odeon nadaljuje s projekcijo filma Projekt Florida, o katerem si lahko preberete v nadaljevanju.

Prosimo, da udeležbo potrdite na elektronski naslov pr@isolacinema.org.

Festivalski abonmaji so že v spletni predprodaji na mojekarte.si. Prav tako si je mogoče zagotoviti novinarsko in profesionalno akreditacijo. Lepo vabljeni!

Art kino Odeon, Izola, 18.00:
Projekt Florida (The Florida Project) Sean Baker, ZDA, 2017

Kot ogrevanje v skorajšnji festivalski čas Kino Otok vabi na novi film starega otoškega znanca, ameriškega neodvisnega režiserja Seana Bakerja, Projekt Florida – razigrano, razborito in nežno zgodbo o prebivalcih zanikrnega motela v s soncem obsijani Floridi.

S to projekcijo se Kino Otok ozira nazaj in naprej: Bakerjev Princ Broadwaya (Prince of Broadway, 2008) je namreč pred leti navduševal otoške gledalce – in kot prejemnik nagrade občinstva doživel tudi slovensko distribucijo. Z raziskovanjem neodvisne Amerike pa gledamo tudi v prihodnost: tudi na letošnji ediciji festivala bomo uživali ameriške neodvisne mojstrovine, seveda tiste, ki vsebujejo otoški twist: igrive in udarne animacije Marthe Colburn nas bodo odpeljale v svet upora in političnega komentarja, stresel pa nas bo tudi ameriški neodvisni biser neameriškega avtorja Milča Mančevskega, Bikini Moon (2017). Neodvisnim ameriškim filmarjem se zdaj, ko je program cel, pridružuje tudi Mike Ott s filmom Kalifornijski sen. Kmalu torej na sporedu: festival Kino Otok!

Vstop na projekcijo filma Projekt Florida prost.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov