post-image
7
jul
21:00

Artan Lili / Bowrain / Imset

Hangar bar
Tomažičeva ulica 10, Izola

RTAN LILI (noise pop, Beograd / SRB)
Artan Lili so trenutno eden bolj vročih bendov na Balkanu, ki pred sabo podira vse ovire, se povzpenja na vrhove glasbenih lestvic in osvaja odre tako doma kot v širši regiji.
Ime benda izvira iz grafita na železniški postaji Kumanovo, ki združuje cvetoče lilije z zdravilom za duševne bolezni, ta pa deluje spodbujevalno in lahko povzroča celo halucinacije. Tako nekako lahko povzamemo tudi glasbo, ki jo Artan Lili ustvarjajo – energična, plesna in zasvojljiva, nastala kot logično nadaljevanje zapuščine ex-Yu scene. Če s pozornim poslušanjem pridemo do zvoka zakladnice bendov kot so npr. Obojeni program, EKV in Disciplin A Kitschme, moramo bendu priznati, da to zvočno sliko odlično nadgrajuje s sodobnimi trendi in lastnimi domoslicami. Rezultat je originalna kombinacija, ki še posebej dobro deluje v živo.

BOWRAIN (electronic, rock, Ljubljana)
Če vas zanimajo nove glasbene smernice je to definitivno pravo ime za vas. Pianist Tine Grgurevič si je za na oder nadel ime Bowrain. Njegov izvrsten drugi album Distracted predstavlja mešanico elektronike in akustike, ki se prepletata tako naravno, da tvorita eno. Čeprav verjetno precej komorno zveneč album z rockovskimi podtoni je to zrelo delo sodobnega glasbenika, ki ne podira meja med glasbenimi slogi, temveč teh meja ne vidi, saj zanj ne obstajajo.

IMSET (moderni rock, Ljubljana)
Imset so rockerji. No ja, moderni rockerji. Taki, ki si upajo z eno nogo prestopiti mejo in se spogledovati z elektorniko, dubstepom in še kakšnim od teh žanrov. Svojo smer plovbe so nakazali s prvim singlom Jadrava. S številom ogledov na platformi Youtube in prisotnostjo na radijskih valovih so presenetili in pokazali zobe. Debitantsko ploščo Persona so posneli v studiu RSL Production s producentom Matejem Pečaverjem. Fantje obetajo in obljubljajo, da boste letos z njihove strani slišali še marsikaj, predvsem pa veliko dobre glasbe.

Lokacija

Sorodni dogodki

pet
14
jun
20:00
post
Koncert

QUEEN Symphony

Titov trg

Radio Capris ponosno napoveduje koncertni spektakel poletja na Obali, ki se bo odvil 14. junija na čarobnem Titovem trgu v Kopru. Letos bo na največjem koncertnem odru nastopila zasedba Queen Real Tribute ob spremljavi 55-članskega simfoničnega orkestra. Posebej veseli smo, da bo največja ev ...

Poglej
sob
22
jun
22:00
post
Koncert

Parni Valjak @Bivje/Dekani pri Kopru

Music park Bivje Dekani 2A

Za začetek počitnic smo pripravili Open air koncert - Parni Valjak. V soboto 22.6.2019 se vidimo na Bivju pri Kopru v Music Park-u.

Poglej
sob
6
jul
22:00
post
Koncert

Gibonni @Bivje/Dekani

Music park Bivje Dekani 2A

Open air koncert Gibonni-ja 6.7.2019 novo koncertno prizorišče Music Park Bivje/Dekani pri Kopru.

Poglej