post-image
7
jul
21:00

Artan Lili / Bowrain / Imset

Hangar bar
Tomažičeva ulica 10, Izola

RTAN LILI (noise pop, Beograd / SRB)
Artan Lili so trenutno eden bolj vročih bendov na Balkanu, ki pred sabo podira vse ovire, se povzpenja na vrhove glasbenih lestvic in osvaja odre tako doma kot v širši regiji.
Ime benda izvira iz grafita na železniški postaji Kumanovo, ki združuje cvetoče lilije z zdravilom za duševne bolezni, ta pa deluje spodbujevalno in lahko povzroča celo halucinacije. Tako nekako lahko povzamemo tudi glasbo, ki jo Artan Lili ustvarjajo – energična, plesna in zasvojljiva, nastala kot logično nadaljevanje zapuščine ex-Yu scene. Če s pozornim poslušanjem pridemo do zvoka zakladnice bendov kot so npr. Obojeni program, EKV in Disciplin A Kitschme, moramo bendu priznati, da to zvočno sliko odlično nadgrajuje s sodobnimi trendi in lastnimi domoslicami. Rezultat je originalna kombinacija, ki še posebej dobro deluje v živo.

BOWRAIN (electronic, rock, Ljubljana)
Če vas zanimajo nove glasbene smernice je to definitivno pravo ime za vas. Pianist Tine Grgurevič si je za na oder nadel ime Bowrain. Njegov izvrsten drugi album Distracted predstavlja mešanico elektronike in akustike, ki se prepletata tako naravno, da tvorita eno. Čeprav verjetno precej komorno zveneč album z rockovskimi podtoni je to zrelo delo sodobnega glasbenika, ki ne podira meja med glasbenimi slogi, temveč teh meja ne vidi, saj zanj ne obstajajo.

IMSET (moderni rock, Ljubljana)
Imset so rockerji. No ja, moderni rockerji. Taki, ki si upajo z eno nogo prestopiti mejo in se spogledovati z elektorniko, dubstepom in še kakšnim od teh žanrov. Svojo smer plovbe so nakazali s prvim singlom Jadrava. S številom ogledov na platformi Youtube in prisotnostjo na radijskih valovih so presenetili in pokazali zobe. Debitantsko ploščo Persona so posneli v studiu RSL Production s producentom Matejem Pečaverjem. Fantje obetajo in obljubljajo, da boste letos z njihove strani slišali še marsikaj, predvsem pa veliko dobre glasbe.

Lokacija

Sorodni dogodki

Danes
19
okt
23:00
post
Koncert

Koncert Luka Zavišič Trio!

Luka Zavisic Trio je jazz skupina, ki jo vodi pianist Luka Zavišič (3 Big Band Orchestra, Pizza Connection, JazzLessNess, etc.). Skupina obstaja od septembra 2014. Trio dopolnjujeta basist Erik Čebokli (Trkaj, Mate Brodar, David Mateechea, Tornado, Toxine, etc.) in Aljoša Bolje (JazzLessNess, 3 ...

Poglej
Jutri
20
okt
19:00
post
Koncert

Koncert ob 10. obletnici pevskega zbora

V soboto, 20. 10. 2018 bo ob 19. uri v dvorani Zadružnega doma Kulturno društvo Korte ob podpori izolske Občine, JSKD, OI Izola in CKŠP priredilo Koncert ob 10. obletnici ženskega pevskega zbora pod vodstvom Eneje Baloh s predstavitvijo zgoščenke Življenje je kot val in podelitvijo Gallusovih z ...

Poglej