post-image
1
jan
1:00

Razstava »Claustra Alpium Iuliarum« v Piranu

Mestna knjižnica Piran

Vabimo vas na obisk razstave »Claustra Alpium Iuliarum – skrivnostna zapuščina starih Rimljanov«, ki bo od 2. do 31. julija 2018 na ogled v Mestni knjižnici Piran (Župančičeva 4, Piran).

Za vas bomo v sredo, 4. julija, v sodelovanju s Kulturnim društvom Vespesjan pripravili presenečenje! Poiščite rimskega vojaka v bližini Mestne knjižnice Piran med 17:00 in 19:00, saj si lahko prislužite čudovito nagrado.

Razstava avtorjev Tine Lah in Jureta Kusetiča (Narodni muzej Slovenije) poteka v okviru projekta Claustra+ (Čezmejna destinacija kulturnega in zelenega turizma Claustra Alpium Iuliarum), ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Gostovanje razstave organizirata Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Mestna knjižnica Piran.

Poznorimski obrambni sistem Claustra Alpium Iuliarum je bil največji rimskodobni arhitekturni podvig na ozemlju današnje Slovenije in sodi med najpomembnejšo kulturno dediščino pri nas. Ostanki obrambnega sistema se raztezajo med Posočjem in Kvarnerskim zalivom na ozemlju današnje Slovenije in Hrvaške in obsegajo več kot 30 kilometrov zapornih zidov z več kot stotimi stolpi ter osmimi trdnjavami in utrdbami. Več o obrambnem sistemu boste lahko izvedeli na sami razstavi!

Vabljeni!

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov