post-image
1
jan
1:00

Sedmina (po motivih Ane Karenine)

Lapidarij Pokrajinskega muzeja Koper

Temperamentna kabarejska predstava je bila nagrajena kot ena od treh najboljših predstav leta 2016 na Češkem v kategoriji alternativno in lutkovno gledališče. Prejela nagradi za najboljšo GLASBO ter za EKSPERIMENT in NOVE FORME V GLEDALIŠČU.

Predstava se v Slovenijo vrača potem, ko je dozorela in požela slavo na mednarodnih odrih. V predstavi se namesto s slovesom od pokojnika soočimo s pokojnikovo življenjsko zgodbo. Zvok trkanja kozarcev in posode se sestavi v melodije, čajne skodelice se kot gostje na ruskem dvoru udeležijo dvornega plesa in na koncu se gledalci znajdejo v vlogi likov iz zgodbe o Ani Karenini. Za 14+ in odrasle. 8 / 6 EUR

Kabare je vzniknil iz kreativnosti zasedbe Feketeseretlek. So ista generacija študentov praške akademije uprizoritvenih umetnosti (DAMU). Že v prvem letniku so skupino zasnovali za hec, igrali po vseh šolskih feštah. Člani zasedbe so sedaj člani profesionalnih gledališč in poleti si vzamejo skupen čas za festivale.

Češka gledališka revija "Divadelny Noviny" in gledališka kritika sta predstavo nominirali kot eno od treh najboljših prestav leta 2016 na Češkem v kategoriji "Alternativno in lutkovno gledališče". Nagradi: nagrada za najboljšo glasbo ter za eksperiment in nove forme v gledališču, festival Pierrot, Bolgarija.

Po motivih Tolstojevega romana Ana Karenina; mednarodna koprodukcija MCLU, Matita in studio DAMUZA (Praga).

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov