post-image
26
sep
18:00

Jesenski cikel 2018 – Kdo bodo naši gostje?

Atrij Središča Rotunda

Središče Rotunda ponovno odpira svoja vrata z jesenskim ciklom 2018. Cikel predavanj bo otvorila Desa Muck, 26. septembra 2018 – ob 18. uri, v atriju Središča Rotunda, Destradijev trg 11, Koper.

Na predavanjih bo beseda tekla o aktualnih temah in temeljila na uporabnem znanju. Govora bo o motivaciji za življenje, vzgoji, osebnih zgodbah kot tudi o stresu in izgorelosti.

SPORED PREDAVANJ:
Sreda, 26. september 2018, ob 18. uri
Desa Muck: “Takole bom rekla!”
Z nami bo najbolj brana slovenska pisateljica, gledališka in filmska igralka, televizijska voditeljica, scenaristka in publicistka, ki s pozitivnim tonom brez ovinkarjenja pove tisto, kar misli. Takole bom rekla je naslov zbirke 62 kolumn, ki jih je Desa Muck napisala za različne revije med leti 2008 in 2018 – v kateri zaobjema številne vsebine – ki se jih bo dotaknila tudi na našem predavanju. Desa bo z nami delila nekaj njenih življenjskih izkušenj in nasvetov za spopadanje z izzivi, na katere naletimo na naši življenjski poti.

Četrtek, 18. oktober 2018, ob 18. uri
Marko Juhant: Notranja motivacija in veselje do življenja
Marko Juhant, specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti nam bo zaupal skrivnosti notranje motivacije med mladimi. Mladi iščejo svobodo in prostost, kjer jim starši in učitelji niso povedali, da se lahko odločajo tudi avtonomno. Znotraj širokih meja. Če so to storili, so skušali avtonomijo usmerjati z nagradami in s kaznimi, pa so jo tako le zadušili. Kaj od znotraj motivira najstnike in kako jim lahko pomembni odrasli pomagajo? Kaj vse daje veselje do življenja? Odgovore bo razkril predavatelj in jih podkrepil s svojim znanjem, izkušnjami.

Četrtek, 22. november 2018, ob 18. uri
Tina Bončina: Zdrav odziv telesa na stres in izgorelost
Tina Bončina je dr. med., psihoterapevtka. Je prva slovenska terapevtka Logosinteze. Ima izkušnje z individualno, partnersko in družinsko terapijo otrok in mladostnikov. Na njenem predavanju boste izvedeli več o zdravem odzivu telesa na stres in kaj se zgodi, kadar telo ne zmore več – ko se ujamemo v vzorce, ki vodijo v bolezen. Spoznali boste, kako to učinkovito preprečiti in kako ravnati, če smo že ujeti v izgorelost.

Sreda, 12. december 2018, ob 18. uri
Miran Možina: Pozitiven pogled na depresijo
Mag. Miran Možina, psihiater in psihoterapevt nam bo predstavil dvojni obraz depresije. Depresija je v sodobni medicini označena kot bolezen, kar spodbuja farmacevtska industrija. Tako se je z dobičkonosnimi motivi preveč vpletla v delo zdravnikov, ki danes preširoko postavljajo diagnozo “velika depresivna motnja” in se prehitro odločajo za zdravila ter zanemarjajo eksistencialni psihoterapevtski in psihosocialni – skupnostni pogled in pristop. Dandanes prevladujeta biologistični in individualistični pogled na depresijo, zato je važno, da se temu trendu upremo in jo poskušamo uzreti širše, z družbene in kulturne perspektive; da se pri tem tisti, ki smo jo doživeli, otresemo sramu; da jo destigmatiziramo in jo izkoristimo kot vir.

*Redna cena posameznega predavanja znaša 8 evrov. Cena predavanja v paketu pa znaša LE 6 evrov (25 % popusta). Vsa štiri predavanja vam za prijave do 18. septembra 2018 ponujamo v paketu za samo 24 evrov (cena vključuje DDV). Pohitite in izkoristite ugodno ponudbo predavanj vrhunskih predavateljev.

Število paketov je omejeno – na voljo je le 30 paketov, zato pohitite.

Znesek lahko poravnate prek nakazila TRR 10100-0036040442 (Intesa Sanpaolo Bank) ali nas obiščete v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper – vhod z Vojkovega nabrežja.

Informacije: tel.:+386 (0)590 47 121, gsm: +386 (0)51 458 410 ali info@sredisce-rotunda.si

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov