post-image
1
jan
1:00

Filmsko rajanje – dnevi filma za otroke, družine in mlade

Koper

Vsi odraščamo s filmi, s filmi pa bi morali tudi rasti. Pomembno je, katere filme gledamo, ko odraščamo, saj je pomembno, s čim gradimo svoj okus, svojo osebnost, svoj odnos do sveta. Film je ena najbolj dostopnih in prisotnih umetnosti in vej kulture, je pogled v neznane svetove, ki mu ni para.



Filmsko rajanje bo otroke in mlade odpeljalo v čudoviti svet filma: družili se bomo ob projekcijah, delavnicah in drugih s filmom obarvanih dogodkih in spoznavali, kaj vse je film, kakšna je njegova zgodovina, kako filmi nastajajo, kako filmi navdihujejo domišljijo in kaj vse nam ponujajo v razmislek. Družili se bomo otroci, mladostniki in odrasli, saj smo filmski program sestavili tako, da lahko zabava in navdihne prav vsakogar. Priporočena leta ob projekcijah opozarjajo na spodnjo starostno mejo gledalca – vsekakor pa so zanimivi tudi za vse starejše otroke in odrasle.



Filmsko rajanje se bo od srede, 24. 10., do ponedeljka, 29.10., dogajalo na različnih lokacijah v mestnem jedru Kopra: v Centru mladih Koper (Gregorčičeva 4), na vrtu Skupnosti Italijanov “Santorio Santorio” Koper (Ulica OF 10), v konferenčni dvorani palače Gravisi (Ulica OF 10), v Hlavatyjevem parku in v Mali loži (Pretorska palača), ki jo bomo spremenili v novo jesensko filmsko prizorišče pod arkadami (grele nas bodo tople odejice!).



Filmsko rajanje sestavljajo projekcije zabavnih in kakovostnih filmov na več lokacijah, ki jih spremljajo uvodi in pogovori z mladimi gledalci. In ker želimo filmsko ustvarjanje spoznati pobliže, se bodo odvile tudi delavnice z izkušenimi domačimi in mednarodnimi pedagogi, na katerih bodo otroci izdelali svoje prve filmske podobe, pedagoški delavci v osnovnih šolah pa se bodo lahko udeležili izobraževanja za pedagoge, posvečenega podajanju znanja o filmu.



Vse filmske predstave in delavnice so brezplačne!

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov