post-image
1
jan
1:00

Jakob Kobal z bandom, Domen Don Holc, Yellow Hill Retreat

CMK Bar
Gregorčičeva ulica 4, 6000 Koper

Sobota, 23.2.2019.
Main Act: Jakob Kobal z bandom (22:00)
Support: - Domen Don Holc (21:15)
- Yellow Hill Retreat (20:30)


____JAKOB KOBAL____

Jakobova glasba lebdi med umirjenimi in sproščeni zvoki, ki nam dajo občutek brezskrbnega poletnega večera, pa vse do središča odprtega oceana, razburkanih valov, kjer prevladujejo kaotični, mistični ritmi in melodije. Vse pa je povezano in prepleteno, na trenutke melanholično, dopolnjuje se kakor dan in noč. Besedila temelijo predvsem na njegovih mislih ter doživetjih in vanje vključuje občutke ki so pristni in večni.

Skupino sestavljajo:
Jakob Kobal - kitara, vokal
Jaša Hedžet - bas
Nace Kogej - saksofon, klaviatura, tolkala
David Nik Lipovac - bobni

https://www.instagram.com/jakobkobal
https://www.youtube.com/watch?v=HKOWJXO8tP4

____Domen Don Holc____

kitarist skupine Koala Voice in raznolik glasbeni ustvarjalec, ki se razdaja tudi v teatru ter na filmu (Unstil / Nemir po premieri na FSF prihaja v kidvorane v letu 2019). Oktobra je posnel komad ‘Tvoj spomin’ za projekt Andreja Šifrerja ob 40. obletnici njegovega albuma ‘Moj žulj, katerega bo predstavil 19. marca v Cankarjevem domu. Pred kratkim pa je nastopal tudi s Tomom Hollistonom iz skupine Nomeansno. S Koala Voice se je ravnokar vrnil iz mednarodne turneje, Koala Voice pa 14. feburaja v Ljubljani v Orto Baru predstavljajo svojo tretjo plato Woo Horsie.

https://www.youtube.com/channel/UC8a6u-TY0BfzLQKnVGL2nAQ

____Yellow Hill Retreat____

Značilen zvok Telekasterja in umirjene synth melodije, se prepletajo z Matijevim »raw« vokalom. Besedila nas popeljejo nazaj v prihodnost, kjer pesnik introspektivno obuja pretekle dogodke in razkriva odgovore na vprašanja prihodnosti. Poleg originalnih pesmi bodo odigrali tudi nekaj skrbno izbranih coverjev.

Naslovna slika dogodka je bila fotografirana s strani Gregor Salobir in obdelana s strani Stefano Rigo Carnevali.

Vstopnina 5€
Za dijake in študente 3€

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov