post-image
1
jan
1:00

Komedija: Priznam

Gledališče Koper
Verdijeva ulica 3, 6000 Koper

Končno tudi v Kopru!

Komedija, ki je zelo ostra kritika realnosti in zelo subtilen vpogled na čase, ki bi jih ljudje radi skrili oz. pozabili. Predstava, ki te nasmeji do solz, a hkrati resnično da misliti. Te spomni in opomni.
Pet deklet, pet različnih generacij in pet različnih dojemanj življenja, slovenske zgodovine in sedanjosti, ki na hudomušen način prikazujejo situacije v petih različnih življenjskih obdobjih. V grenko sladkem spopadu igralke skupaj z gledalci znova podoživljajo pretekli čas, preko komunizma in Jugoslavije, jugoslovanske krize, vojne za Slovenijo, tranzicije, prvih korakov samostojne Slovenije, Evrope in kapitalizma, razmišljajo o sedanjosti in so odločene od doživetega in spoznanega zreti v svetlo prihodnost. Govorijo o času, ki jih je označil in spremenil.

Igralke v različnih časovnih odlomkih projicirajo lastne ter hkrati obče strahove, želje, nestrinjanja, nemoči, uspehe, izgube ... Vse to na način, ki ga razume prav vsak posameznik in se v njem tudi prepozna. Pet rund, pet ključnih dogodkov, ki so se zgodili v 25. letih življenja v Sloveniji. Razprodane predstave niso naključje, saj je to avtorska predstava in hkrati osebna izpoved igralk Marjane Brecelj, Zvezdane Mlakar, Tine Gorenjak, Aleksandre Balmazović, Maje Martine Merljak in celotne ekipe, ki stoji zadaj.

Režiser: Nikola Zavišić
Tekst: PRIZNAM … Celotna ekipa
Avtor glasbe: Davor Herceg
Kostumografka: Mateja Benedetti
Scenografija: Urša Vidic
Vodja predstave: Dunja Zlotrg
Oblikovalec luči: Mario Čurković, Dani Žorž
Maska: Nataša Castaldi
Producentki: Aleksandra Balmazovič in Maja Martina Merljak
Izvršna producentka: Miša Stanko

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov