post-image
1
jan
1:00

Špargljada Škofije 2019

Pred Zadružnim domom Škofije

Društvo Dobra volja Škofije že 5. zapored organizira prireditev "ŠPARGLJADA ŠKOFIJE", ki bo letos v soboto, 20. 4. 2019, od 10.00 ure do 16.00. Odvijala se bo pred Zadružnim domom krajevne skupnosti Škofije, medtem ko bo v Zadružnem domu potekala mednarodna tekma novo razvijajočega športa na obali, ti. dvigovanje KETTLEBELOV, organizatorja Društvo NY Gymco iz Škofij. Skratka na Škofijah bo potekal živahen dan dobre volje!
Letošnja špargljada pa bo tudi zdravo obarvana, saj bosta v sklopu organizacije špargljade, društvi TD Dekani in TD Hrvatini, organizirala pohod iz Dekanov in Hrvatinov ob 09.00 uri na relaciji zaledja do prihoda na prireditev na Škofije. Na prireditvi bodo sodelovali predstavniki Društva osteoporoze, Koronarnega društva, člani Rdečega Križa, ki bodo z izvajanjem različnih meritev mase kostne gostote, holesterola, sladkorja in krvenaga tlaka ter drugo, omogočili skrb za zdravje in zdravo življenje. Ob 10.30 uri bo poučna humanitarna predstava za otroke v starosti od 3. leta do 5. razreda OŠ z naslovom Rdeča vila. Med preostalim pa bo poskrbljeno tudi za kultuni program, saj bo nastopalo več mlajših plesnih skupin in 20 članski orkester harmonikarjev Nika Polesa. Zapela bo tudi mlada pevka Ella Roš. Poleg vsega dogajanja bodo domači proizvajalci ponudili svoje pridelke na stojnicah, kjer si bo mogoče privoščiti in kupiti pristne slovenske izdelke. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, ki se bodo lahko udeležili delavnice izdelave pirhov ter se igrali na napihljivem gradu.
Člani Društva Dobre volje Škofije bodo na prizorišču pripravljali različne avtohtone kulinarične dobrote iz divjih špargljev, kot so značilna fritaja iz špargljev, špargljeve palačinke, njoki, pašta in še kaj. Poskrbeli bodo tudi za ostalo hrano in pijačo.
Vljudno vabljeni, vstop prost! Dobra volja obvezna!

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov