post-image
1
jan
1:00

Dan Mladosti v Hangarju!

Hangar bar
Izola

SEMIPRO
Obalna skupina SemiPro ima že dolgo brado. Od preigravanj rock klasik do organizacij SemiPro festivalov je skupino dodobra izpililo, obrusilo, brado nekoliko uredilo in jo postavilo v zrelejše obdobje, kjer z avtorsko glasbo in prenovljeno zasedbo uživa na valovih rocka. Igrajo rock glasbo, izraženo v maternem jeziku. Ob poslušanju njihove glasbe dobiš občutek da jih od vedno poznaš. Članom skupine je skupno ustvarjati njim všečno glasbo, v tem uživati in glasbeno napredovati.

Zasedbo sestavljajo člani z obeh strani zaliva:
Andrej Torkar (bobni)
Simon Kastelic (vokal)
Gregor Kavs (bas/vokal)
Sandi Hrvatin (kitara/vokal)
Aljoša Cink (kitara/vokal)

___________________

UP N' DOWNS
Se po prvencu z naslovom Vse, kar sem pozabil vračajo z drugim delom istoimenske trilogije. Skupina se po pridobljeni studijski in odrski kilometrini na poslušalce obrača s nekoliko tršim in surovejšim zvokom, ampak pri tem ostaja zvesta svoji melodičnosti, ki se posebej izraža v baladah, katere ostajajo v svojem deležu tudi na tem albumu. DOWNSI, kot si sami rečejo, se v svojih pesmih še vedno ukvarjajo z bivanjskimi vprašanji in se gibljejo med nasprotnostmi kot so jaz in ti, moje in tvoje, splošno in posamično, ljubezen in sovraštvo, vojna in mir ter nenazadnje življenje in smrt. Pod vso glasbo in besedila sta se podpisala brata Zavolovšek. Aranžerski del so, kot pri prvem albumu oblikovali vsi člani benda, k samem razvoju zvoka, pa je kot producent pripomogel tudi Robert Likar (Niet, The Drinkers), ki se je nedavno tudi pridružil skupini kot kitarist. Bend UP N' DOWNS, ki včasih skrajšajo svoje ime kar na U.N.D., je "zrela rock zasedba, čeprav jo ima večina nekoliko dementnih slovenskih glasbenih medijev (če ti sploh obstajajo), za mlado in obetavno ekipo, česar se ne branijo, ampak preprosto ne drži. Vsaj glede obetavnosti. Zasedba ne obeta ničesar, saj že od začetka ni obetala ničesar. Kar počnejo je samo rokenrol. Vendar tega zagotavljam, počnejo z velikimi jajci." (avtor biografskega teksta)

___________________

GRAFENBERG UNG THE ALKOTESTERS
Pino Juriševič se je naveličal tiho teptati tuje odrske deske. Krt je sklenil, da je izziv premočen, da bi se mu uprli in tudi Žeži se je zagrel za zamisel. Projekt je zagledal luč sveta pozno jeseni 2007, razvijal se je vrtoglavo. Prva, neuradna predstavitev projekta je bila na Silvestrovo v Shoto Klubu. Sledilo je mučno iskanje bobnarja, ki se je zaključilo, ko se je še Jure odzval. Pred njim je nekaj časa bobnal Devid. Izkazal se je na prvi javni predstavitvi projekta pred mednarodnim občinstvom, ki je naša prizadevanja pozdravilo z bučnimi ovacijami… To nas je spodbudilo k izdaji prvega demo albuma z naslovom Demo - Remengo. Edini ohranjen izvod si je zagotovil anonimni oboževalec na dražbi leta 2013.
Enkrat medtem je prišel Gemello Izidrije, in avtoritarno odločil, da bo projektu ime Grafenberg Und The Alkotesters (kratko: GUTA). Po desetih letih sodelovanja se je Žeži odločil, da rabi več časa zase. Uspešno ga je nasledil Tommy.
V letih se GUTA pojavlja v Kopru, na Belvedurju, Pod Belvederjem, v Sužidu (na Banditen Miting), pod Hrvatini (Semi-pro Fest), v Miših, v Izoli, v Livadah, v Podlonjerju, na študentski plaži in v še bolj odročnih krajih in skritih lokacijah, skupaj z Dance Mamblita, Folpi, Back Bone Gurru, Zuf De Žur, Svinjskimi Tačkami in drugimi mednarodnimi bendi.
GUTA smo, v glasbi in besedi, še posebno pozorni na socialno, etnično in zgodovinsko problematiko naših krajev. Multikulturnost in solidarnost sta nam domači, v srcu in glasbi. Vse ostale odtenke lahko občutite samo na koncertu.

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov