post-image
17
maj
21:00

KALU & The Gradient @Center mladih Koper

Center mladih Koper
Gregorčičeva ulica 4, 6000 Koper

Vstopnina: 5 EUR

Zakaj sta Mladina in Val 202 Get Well Soon uvrstila med najboljše slovenske izdaje leta 2018 lahko končno preverite v živo!

Luka Uršič oz. KALU je pri založbi Stiropor izdal prvenec Get Well Soon, ki je počasi in pedantno nastajal med letoma 2016 in 2018. Po navdušenih kritikah prvenca je nastopil čas, da ga KALU predstavi tudi na slovenskih odrih. Na tej poti se mu je pridružila skupina odličnih mladih glasbenikov The Gradient.

KALU & The Gradient v živo preigravajo tako komade iz albuma kakor tudi material, ki je nastal spotoma skozi proces džemanja in improviziranja v gruvu funka, soula, jazza in r'n'b-ja. Igriva elektronska podstat, ki jo gnete gibki živi ustroj.

Luka Uršič se je izkazal že v številnih umetniških disciplinah, a zadnja leta se je na vrh njegovega seznama dejavnosti prebila muzika. Sodeloval je z različnimi uspešnimi glasbeniki in glasbenimi skupinami, kot so Polona Kasal, Katja Šulc, Bowrain in Your Gay Thoughts, njegov osrednji glasbeni projekt pa je KALU. S tem imenom že nekaj let sporadično nabira nastope in se pojavlja na kompilacijah.

Get Well Soon je vešča namešanka instrumentalnega in vokalnega – bolj klasičnih songov in čisto pravih plesno klubskih kosov, lucidnih aranžmajskih zasukov in tople ter bogate zvočne panorame, ki sega od širokega nabora instrumentov, naprav in zvočil do številnih posegov po konkretnih zvokih. Razvejeno sega od nu soula in art popa do bassa, brokenbeata in downtempa.

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov