post-image
25
maj
21:00

Otok v Kopru: TOMOS in SELFI

Pokrajinski muzej Koper
Kidričeva ulica 19, Koper

Filmska večera v Kopru, zbrana pod imenom OTOK V KOPRU, se bosta odvila na Vrtu Pokrajinskega muzeja Koper (v primeru dežja pa v Pokrajinskem muzeju), sta del programa 15. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok - Isola Cinema.

>>> V soboto, 25. MAJA, bo ob 21. uri projekcija filma TOMOS: NAREJENO V JUGOSLAVIJI, ki sta ga ustvarila novinarka Nataša Mihelič in režiser Peter Leban v produkciji TV Koper. Film o Tomosu je kulturološka in sociološka, vrtoglava in zabavna ter pronicljiva in nostalgična raziskava fenomena tovarne vozil Tomos, ki je v povojno opustošeno obmorsko regijo prinesla globalno zgodbo, njena dediščina pa med obalnim prebivalstvom močno odmeva še danes.

>>> Naslednji večer, 26. MAJA, pa bo ob 21. uri na ogled še slovenska premiera odmevnega filma SELFI italijanskega filmarja Agostina Ferrenteja, ki je požel večminutni aplavz na svoji svetovni premieri na festivalu Berlinale. Film sta protagonista posnela na pametni telefon. Skozi barvite, živahne posnetke brnečih mopedov, plehkih poziranj in pristnih srečanj ter iskrenih razkrivanj se izriše širša slika zvestega in tankočutnega prijateljstva in surovih okoliščin v razpadajoči družbi, v katerih to prijateljstvo živi in cveti.

V sodelovanju z RTV Koper/Capodistria, Italijansko skupnostjo Santorio Santorio iz Kopra, in Center mladih Koper.

Se vidimo na Otoku v Kopru! ***

Sorodni dogodki

tor
17
sep
10:00
post
Film

22. Festival slovenskega filma

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli. Nagrajeni filmi bodo po končanem festivalu ponovno na ogled tudi v ljubljanskem Kino Komuna . Osrednji nacionalni films ...

Poglej
tor
17
sep
17:00
post
Film

Ostrimo pogled na slovenskem filmu!

Dijake, študente in odrasle vabimo na tradicionalno filmskokritiško delavnico Ostrenja pogleda na 22. Festivalu slovenskega filma med 17. in 22. septembrom v Portorožu. V sproščenem festivalskem vzdušju bomo skozi razpravo kritično motrili izbrane filme domače produkcije in ob smernicah men ...

Poglej