post-image
1
jan
1:00

Jazz Festival Val D’Oltra - 1. večer

Adria Ankaran

Techno Vikings (CRO/ITA)
Petar Matosevic (alt saksofon), Luka Vrbanec (tenor saksofon), Paolo Gortan (tenor saksofon), Jurica Prodan (bariton saksofon), Mathias Butul (bobni)
... so elektroakustični kvintet z burno zgodovino zavzemanja teritorijev po ulicah ter trgih (kot se za Vikinge spodobi). Njihov energični pristop prevzame pozornost skoraj vsakega še tako zamišljenega mimoidočega in ga še v istem trenutku spravi v plesno agregatno stanje, zaradi katerega se splača zamuditi tudi na pomemben sestanek.

Lana Petrovič feat. Summertime Quartet (SLO)
Lana Petrovič (vokal), Lenart Debock (saksofon), Jakob Žerdin (bobni), Jernej Vindšnurer (bas) in David Križaj (klaviature).
Glasbeni temelji Lane Petrovič so klasični in instrumentalni, saj se je glasbene teorije učila med študijem klasičnega klavirja. Razvoju glasu kot instrumenta se intenzivno posveča v zadnjih letih, pri čemer ji koristi poglobljeno znanje glasbene teorije, pa tudi praktična izkušnja obvladovanja klavirja.

Kukushai (SLO)
Eva Poženel (vokal), Rok Zalokar (klavir), Bojan Krhlanko (bobni)
Avantgardni pop trio z izvirno glasbo, ki se spogleduje z jazzom, rockom in celo punkom. Njihova maja 2017 izdana plošča Fruitile odraža zasedbino značilno mešanico melodičnih elementov znotraj nenavadnih harmoničnih in ritmičnih tekstur ter slika podrobno zvočno podobo bogatih barv in drznih, poudarjenih linij.

V sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Ankaran in Adrio (Hotel & Resort Adria Ankaran).

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov