post-image
9
jul
18:30

Pravljice za otroke v Hiši sanj

Srebreničeva ulica 1, Semedela Koper

Vabljeni na druženje in pogovor o pravljicah

KAJ SO PRAVLJICE? »Pravljica je ena izmed domišljijskih pripovednih zvrsti ljudskega slovstva, ki s svojimi zapleti in razpleti pogosto odseva življenje in mišljenje ljudi tako danes kot v davni preteklosti. V pravljicah velikokrat nastopajo škratje, velikani, čarovnice in vile, saj gre za pripoved, ki s pravljičnimi liki, bralcu ali poslušalcu ustvari lastni pravljični svet.«

Pravljice so sprva pripovedovali odrasli, sedaj pa so namenjene predvsem otrokom, in jim le te berejo ali pripovedujejo za lahko noč njihovi starši, stari starši ali vzgojitelji v vrtcih in šolah.


POTEK SREČANJ: Na začetku bomo prebrali eno pravljico, nato pa otroke povprašali kaj jim pravljica pomeni, kaj so si najbolj zapomnili, kateri pravljični lik jim je najbolj všeč in kateri ne ter zakaj, kaj bi spremenili, morda napisali svojo pravljico in še mnogo drugega ob spontanem pogovoru v sproščenem vzdušju.

O VODJI SREČANJ: Na delavnici bo pravljice pripovedovala oziroma brala Maja Jarc, specializantka analitične psihologije, ki je idejo za to dobila med delom v Narodni in Univerzitetni knjižnici ter med študijem Jungovske psihoterapije, ki pravljice uporablja kot sredstvo za raziskovanje, analizo in razumevanje posameznika in družbe.

Termin: vsak torek, 18:30 - 19:30, od 2.7. do 13.10.2019

Lokacija: Na terasi na Srebrničevi ulici 1, 6000 Semedela – Koper

Primerno za: Otroci od 4. do 10. let, vabljeni pa tudi njihovi starši oziroma spremljevalci

Cena: pravljične 3 evre/osebo

Več informacij: psihoterapija.majarc@gmail.com

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov