post-image
14
sep
20:00

Simfonija Kopra @Potniški terminal Koper

Potniški Terminal Koper

" SIMFONIJA KOPRA "

V senci dvigal Luke Koper se bo 14. septembra na potniškem terminalu Luke Koper zgodil ekskluzivni umetniški dogodek, kot ga daleč naokrog še ni bilo.

Tik ob morju, pod milim nebom, bo na romantično osvetljenem prizorišču, kjer bodo kontejnerji in žerjavi del mikavne, dih jemajoče scenografije, postavljen mogočen oder, na katerem bo za glasbeni vrhunec večera poskrbel Orkester Slovenske filharmonije.

Ni veliko simfoničnih orkestrov, ki bi se lahko ponašali s tako bogato in dolgoletno tradicijo kot Orkester Slovenske filharmonije. Omenjeno glasbeno združenje je ob SNG Opera in balet, Akademiji za glasbo in drugih glasbenih ustanovah in društvih eden poglavitnih nosilcev glasbene kulture na Slovenskem.

Za to priložnost bo dirigentsko palico vihtel karizmatični nemški dirigent Philipp von Steinaecker z mednarodnim slovesom, ki z Orkestrom Slovenske filharmonije že več let uspešno sodeluje. Sprva je nastopal kot violončelist, leta 2010 pa je prevzel vodstvo orkestrov Camerata Salzburg in Orkestra Padove in Benečije. Leta 2008 je kot prvi zasedel mesto mladega dirigenta pri Orchestra of the Age of Enlightenment.

Spored programa napoveduje tri glasbene estetike: Istraljo, delo enega od najpogosteje izvajanih primorskih skladateljev Alda Kumarja, Koncert za klarinet finskega skladatelja Magnusa Lindberga in veličastni Ravelov Bolero. Solist večera bo Michele Marelli na klarinetu.

Večer ne bo le glasbeno obarvan, poskrbljeno bo tudi za eno-gastronomske užitke. Gostje bodo lahko okušali izbrana vina ter istrske specialitete. Skratka, to bo večer glasbene odličnosti, ki se bo povezala z odlično hrano, žlahtno kapljico in prijetnim druženjem.

Pričetek prodaje VSTOPNIC bo v ponedeljek 22.07. ob 12:00 uri na vseh prodajnih mestih Eventim SI.

Sorodni dogodki

ned
22
sep
20:00
post
Koncert

Rock on Sunday - Lenny Kravitz Night

Vecer posvečen Lenny Kravitzu! EKIPA 1 (Sebastjan Morato, Danijel Brezavscek, Matej Lecek, Marko Loredan, Uros Makor): Fly away, Where are we running, Dancin' till dawn, Can't get you off my mind, Dirty white boots EKIPA 2 (Arjana Cah, Sebastjan Hrvatin, Stane Bakan, Tomi Sabadin, Manuel Kocj ...

Poglej
pet
27
sep
20:30
post
Koncert

Demolition group + Infected

DEMOLITION GROUP Ostajajo brezkompromisna rock zasedba, ki še vedno deluje na robu alterja in undergrounda. Veterani slovenske rock scene z eksplozivnim nabojem, še bolj udarni in samosvoji. Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije ...

Poglej