post-image
14
sep
20:00

Simfonija Kopra @Potniški terminal Koper

Potniški Terminal Koper

" SIMFONIJA KOPRA "

V senci dvigal Luke Koper se bo 14. septembra na potniškem terminalu Luke Koper zgodil ekskluzivni umetniški dogodek, kot ga daleč naokrog še ni bilo.

Tik ob morju, pod milim nebom, bo na romantično osvetljenem prizorišču, kjer bodo kontejnerji in žerjavi del mikavne, dih jemajoče scenografije, postavljen mogočen oder, na katerem bo za glasbeni vrhunec večera poskrbel Orkester Slovenske filharmonije.

Ni veliko simfoničnih orkestrov, ki bi se lahko ponašali s tako bogato in dolgoletno tradicijo kot Orkester Slovenske filharmonije. Omenjeno glasbeno združenje je ob SNG Opera in balet, Akademiji za glasbo in drugih glasbenih ustanovah in društvih eden poglavitnih nosilcev glasbene kulture na Slovenskem.

Za to priložnost bo dirigentsko palico vihtel karizmatični nemški dirigent Philipp von Steinaecker z mednarodnim slovesom, ki z Orkestrom Slovenske filharmonije že več let uspešno sodeluje. Sprva je nastopal kot violončelist, leta 2010 pa je prevzel vodstvo orkestrov Camerata Salzburg in Orkestra Padove in Benečije. Leta 2008 je kot prvi zasedel mesto mladega dirigenta pri Orchestra of the Age of Enlightenment.

Spored programa napoveduje tri glasbene estetike: Istraljo, delo enega od najpogosteje izvajanih primorskih skladateljev Alda Kumarja, Koncert za klarinet finskega skladatelja Magnusa Lindberga in veličastni Ravelov Bolero. Solist večera bo Michele Marelli na klarinetu.

Večer ne bo le glasbeno obarvan, poskrbljeno bo tudi za eno-gastronomske užitke. Gostje bodo lahko okušali izbrana vina ter istrske specialitete. Skratka, to bo večer glasbene odličnosti, ki se bo povezala z odlično hrano, žlahtno kapljico in prijetnim druženjem.

Pričetek prodaje VSTOPNIC bo v ponedeljek 22.07. ob 12:00 uri na vseh prodajnih mestih Eventim SI.

Sorodni dogodki

Danes
20
avg
20:00
post
Koncert

TRY (John Mayer tribute)

TRY! John Mayer Tribute je trio glasbenikov z obsežnimi izkušnjami v mnogih zasedbah. Glasbeniki imajo za seboj mnoga sodelovanja in koncerte raznolikih glasbenih žanrov v slovenski, hrvaški in italijanski regiji ter nastope na mnogih mednarodnih festivalih. Njihovo predanost glasbi nadgrajujej ...

Poglej
čet
22
avg
22:00
post
Koncert

SAN DI EGO v Piranu // Akustični koncert

Po uspešnem julijskem koncertu so se v Da Noi-u odločili, da San Di Ego-vce povabijo še v mesecu avgustu. Vabljeni na prekrasno teraso s pogledom na morje, mrzlo pivo in pristno rock muziko!!!

Poglej
pet
23
avg
19:00
post
Koncert

Koncert Musice creative 2019

Na letošnji Musici creativi bosta delovala dva pihalna orkestra. Slovenski mladinski pihalni orkester, ki mu dirigira Gašper Salobir in Mladinski pihalni orkester Musica creativa, ki mu dirigira Matjaž Meden. Na sporedu koncerta bosta orkestra pod taktirko dirigentov izvedla dela, ki so jih na ...

Poglej
pet
23
avg
21:00
post
Koncert

KiNG FOO - Live @Da Noi Piran

Člani Skupine: Rok Golob - Bobni Aleksandra Josić - Vokal Peter Hudnik - Kitara Matej Sušnik - Bas Promo King FOO Po odmevnem nastopu na slovenski popevki 2016 kjer so s pesmijo Začaraj Me pobrali nagradi strokovne žirije za najboljšo izvedbo, najboljši aranžma, kot najboljše pa so jih izb ...

Poglej
pet
30
avg
22:00
post
Koncert

Jala Brat & Buba Corelli @PergolaPrestige

JALA BRAT & BUBA CORELLI Petek, 30. Avgust 22: 00 - 06:00 Na željo in veselje ljubiteljev modernega YU zvoka, tokrat prvič in ekskluzivno na obalo prihaja vodilni dvojec Yugo Hip-Hop scene Jala Brat & Buba Corelli! Pravočasno si rezerviraj mizo, saj bo tudi to poletje zelo vroče. Ne za ...

Poglej