post-image
1
jan
1:00

Živeti z morjem

Center vodnih športov Koper

Klub jadralcev na deski BUM Koper in Pivovarna Varuh vabita na prvo izvedbo prireditve »Živeti z morjem«, ki se bo odvila v soboto, 24. 8. 2019, od 9:30 do 22:00 ure v Centru vodnih športov Žusterna.

Prireditev bo namenjena tako poznavalcem kot tudi simpatizerjem jadranja na deski (WINDSURF) in stoječega veslanja (SUP). Prostora bo tudi za tiste, ki bi se le radi podružili in dan preživeli »po srfarsko«…morje, sonce, veter, dobra družba ….

V okviru prireditve bodo s strani koprske šole jadranja na deski WINDSURFPOINT.SI organizirane štiri tekme:

1. Hitrostno napihovanje deske za stoječe veslanje
Opis: Z ročno tlačilko je potrebno v čim krajšem času pravilno napolniti desko za stoječe veslanje (SUP). Deska in tlačilka sta za vse tekmovalce enaki in ju priskrbi organizator.

2. STANDOUT tekmovanje ena na ena v stoječem veslanju
Opis: Tekmovalca na isti opremi hkrati startata in odvozita en krog okoli boje. Zmagovalec se uvrsti v naslednje kolo. Deska in veslo sta za vse tekmovalce enaka in ju priskrbi organizator. Začetni razpored tekmovalcev se izžreba pred začetkom tekmovanja. Ob ustreznem številu tekmovalcev je možna uporaba dvojne eliminacije.

3. Hitrostno sestavljanje jadra
Opis: Tekmovalec mora v čimkrajšem času pravilno sestaviti jadro za windsurf. Vsa oprema je lastna. Minimalna velikost jadra je 4.5 kvadratov, jadro mora biti sestavljeno po na njem navedenih specifikacijah. V primeru nepravilno sestavljenega jadra se času doda 30 sekund.

4. RECHARGE tekmovanje ena na ena v jadranju na deski
Opis: Tekmovalca na isti opremi hkrati startata in odvozita en krog okoli boje. Zmagovalec se uvrsti v naslednje kolo. Deska in jadro sta za vse tekmovalce enaka in ju priskrbi organizator. Začetni razpored tekmovalcev se izžreba pred začetkom tekmovanja. Ob ustreznem številu tekmovalcev je možna uporaba dvojne eliminacije.

Za vsa tekmovanja bosta dve kategoriji: moški in ženske.

Tekmovalci se lahko prijavijo na dan dogodka od 9:30 do 10:45 ure.

Prijavnine ni!

Časovni razpored tekmovanja bo odvisen od vremenske napovedi oziroma vremenskih pogojev na dan tekmovanja.

VARUH PRVAK IN PRVAKINJA

Varuh prvaka/prvakinjo bomo dobili kot skupnega zmagovalca štirih ločenih disciplin. Vsaka disciplina se točkuje po jadralnem sistemu (zmagovalec dobi 0.7 točke, ostali toliko točk, kot je mesto, ki ga zasedejo v posamezni disciplini), točke vseh štirih disciplin se seštejejo in najmanjši seštevek določi Varuh prvaka/prvakinjo.

Tekmovalni del bo spremljal tudi družabni program, ki ga razkrijemo prav kmalu.

Se vidimo!

_____________________________________
Prireditev sofinancira Mestna občina Koper.

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov