post-image
14
nov
20:00

1. koncert Amabile z muzejem

Dvorana Pokrajinskega muzeja Koper

Koncert kvarteta kontrabasov Slovenske filharmonije

Na slovenskem glasbenem področju se že nekaj časa trudimo, da bi tudi kontrabas predstavili kot solistični instrument. Slovenska filharmonija s svojimi izvrstnimi glasbeniki-umetniki utira novo pot in nov zvok največjemu instrumentu med godali. Učenje le tega je sicer že nekaj časa tudi na nižjih glasbenih šolah po Sloveniji zelo razširjeno, za kar smo ponosno zaslužni tudi glasbeniki Orkestra Slovenske filharmonije. Trudimo se »to veliko okorno violino« predstaviti ne samo kot spremljevalno ritmično orodje, ampak kot instrument s prijetno božajočim basovskim tonom.
Pod okriljem Slovenske filharmonije se je že leta 1999 ustanovil »Kvartet kontrabasov SF« .
Letos smo zasedbo nekoliko pomladili in pripravili nov program, ki zajema različne glasbene zvrsti
(tako originalne skladbe za ta kvartet, kot priredbe znanih kvartetov drugih instrumentov). Menimo, da je le ta primeren prav za podobne koncertne dvorane, kot je vaša. Prepričani smo, da bodo zadovoljni tako zahtevnejši poslušalci kot tisti, ki radi prisluhnejo nekoliko bolj navihano ritmičnim zvokom.

Sorodni dogodki

Danes
26
jan
11:00
post
Glasba

Aladin s prijatelji - abonma Vivace

DPG ponuja zanimiv sklop koncertov namenjen otrokom in seveda odraslim. Prvi koncert je glasbena pravljica Aladin s prijatelji, na katerem Vas bodo glasbila popeljala v čudoviti svet pravljice in glasbe.

Poglej
čet
30
jan
19:30
post
Glasba

2. Amabile z muzejem

Na vrsti je 2. koncert abonmaja Amabile z muzejem. Uvodno predstavitev z naslovom Koper-Capodistria 1500, bo vodil kustos Ivan Simčič. Ob 20. uri sledi koncert trobilnega kvinteta Akademije za glasbo iz Ljubljane.

Poglej