post-image
21
nov
18:00

Literarni večer z Zarjo Trkman

Hiša kulture, Sv. Anton

Knjigarna Libris in Zveza kulturnih društev MO Koper vabita v četrtek, 21. novembra, ob 18. uri v Hišo kulture v Sv. Antonu na večer z Zarjo Trkman iz Nove Gorice. Z zanimivo gostjo se bo pogovarjala Berta Rebol. S petjem bo večer popestrila Vladka Gojak.

Zarja je avtorica dveh knjig Iskrena in Doživeta, v pripravi pa je še tretja, z naslovom Hvaležna. V svojih knjigah se razkriva in razgali, ne tako površno in ceneno, kot je danes pogosto, ampak v globino njenih čustev in duše. Svojo moč je kalila v ognju življenjskih preizkušenj. Je borka, ki s svojim zgledom slavi življenje. Kljub temu, da je invalidka, ki za gibanje uporablja skuter, hoduljo ali palico, se je lani sama odpravila na štirimesečno križarjenje okoli sveta.Zarja je bila učiteljica športne vzgoje, polna življenjske energije. Dolga leta je bila boj z depresijo ali mogoče z bipolarno motnjo. Misel na samomor je bila pogosta, vendar jo je pri življenju obdržala družina, otroka Pika in Svit, ki sta jo potrebovala in imela vero vanjo, ter njen mož Andek. "Njegovi neomajnosti in krutosti, realnosti in nepomilovanju gre zahvala, da sem se potegnila iz teme." Zgodilo se je ponovno rojstvo! Družinska sreča pa je trajala le kratek čas, ker je za posledicami prometne nesreče umrl njen dragi Andek. Žalost in bolečina je nista zlomili. Spremenila je pogled na življenje in tudi na smrt. Danes živi polno življenje.

"Nočem se smilit ljudem, ker sem invalidka. Ravno obratno. Ne prenesem, da mi kdo reče, da sem boga. Ne, nisem. Sem bogata, bogatejša kot marsikdo, ki je normalno pokreten, ki lahko poje, normalno govori, se vozi s kolesom, pleza, hodi, skače... sem bogata, ker imam za sabo dragocene izkušnje."

Vabljeni, da jo spoznate in da vas navdihne njena energija in življenjska zgodba.

Sorodni dogodki

čet
23
jan
18:00
post
Prireditve

Predstavitev knjige novinarja Toneta Hočevarja

Po izidu njegovih avtobiografskih Skušnjav in predstavitvi na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu se pogovori s Tonetom Hočevarjem minula dva meseca vrstijo v tako rekoč vseh slovenskih medijih. Toda eno je brati, gledati in poslušati intervjuje, nekaj povsem drugega pa je srečanje z e ...

Poglej