post-image
1
jan
1:00

You Know The Drill - Rap Sessions / 17.1. / Hangar Bar / Izola

Hangar bar

V izolski Hangar Bar se vračajo "You know the Drill" rap eventi!
Serijo rap sešnov, bo otvoril domačin Drill, ki se je v zadnjih letih uveljavil kot najprepoznavnejši raper slovenske obale. Če se je sprva držal jasne špure klasičnega boombapa, ki je hitro tudi postal značilna komponenta njegovega stila, pa na zadnjem, četrtem albumu "Ribolov z dinamitom" prožno brca rime tudi v smeri trapa in nizkofideličnega hiphopa, s kar nekaj pritiklinami žive instrumentacije.

Bolani Doktor je v zadnjem letu ali dveh postal pravi "go to guy" glasbenikov raznih kontekstov, saj je nanizal kar nekaj sodelovanj, tako na lokalni pop sceni (z Leo Sirk), kot v podzemlju (pred kratkim nametani banger "Fonkdat" z MRIGO & GHET ter produkcijskim podpisom SunnySuna) ter "Cingare" s Chirotom iz La bagre ter Gerotom iz Krškega.

Je tudi eden redkih slovenskih raperjev, katerega naveze sežejo preko Kolpe, saj je pred kratkim sodeloval tudi s splitskim raperjem Krešom Bengalko in beograjskimi trgalci Bvano iz Lagune, Smokom Mardjelanom, Mlato...

V Hangarju bo 17.1. nastopila tudi nadebudna raperka Masayah iz Ankarana, ki je pred kratkim izdala svoja prva dva singla, "Pusto" in "Da blo bi" ter sodelovala na pesmi "Broj" kjer gosti Cyamu, Brutu in Smirbetu. S slednjim je letos posnela tudi refren za pesem “Morala”.

Iz Ljubljane prihaja "Ladies Cypher", ki ga tvorijo tri raperke Fraw Blanka, Žena in Sahareya. Za freestyle točko bosta poskrbela Um in Kuna, ki na podlagi besed oz. tematik iz občinstva improvizirata pesmi, ter obalni mladi up Tes 10, ki tudi pripravlja svoj drugi solo album in predstavlja svoj novi singel z naslovom "Nirvana".
Se vidimo, tega ne smete zamuditi, skritega gosta razkrijemo v prihodnjih dneh.

Štart: 21:00
Vstopnina: 5€

You know the Drill!

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov