post-image
Odgovori na nagradno vprašanje!

Kdo je prvi tenor klape Cambi iz Splita?

Za sodelovanje v nagradni igri morate biti prijavljeni!
 
Odpovedan koncert

Najboljše klape in tenorji Dalmacije - Koncert ODPOVEDAN

26. jan 2015 | Uredništvo

Žal vam moramo sporočiti slabo novico, da koncert »Najboljše dalmatinske klape in tenorji Dalmacije« v Kopru, 14.2.2015 odpade.

 

-----------------odpovedana na gradna igra---------------------

Vsi zaljubljeni v Dalmacijo in željni vrhunske dalmatinske glasbe boste lahko uživali na edinstvenem in nepozabnem gala večeru dalmatinske glasbe. Na koncertu v dvorani Bonifika v Kopru bodo 14. februarja 2015 nastopile izključno najbolj predvajani in največkrat nagrajeni dalmatinski klapi ter najboljši tenorji Dalmacije. 

Na pravem spektaklu dalmatinske glasbe, ki je avgusta doživel svojo premijero ko je dvakrat napolnil Ljubljanske Križanke, bodo nastopili najboljši tenorji Dalmacije (Marko Škugor, Marko Pecotić Peco in Vladimir Garić) ob spremljavi najboljših dalmatinskih klap (Cambi Split in Maslina). Dogodek predstavlja trenutno največjo atrakcijo v klapskem petju, nastopajoči pa s svojimi izvedbami na koncertih sprožijo neverjetne emocije občinstva.  

KLAPA CAMBI iz Splita  je ena izmed največkrat nagrajenih in popularnih dalmatinskih klap, ki je začela delovati leta 1986 in nekajkrat osvojila prvo nagrado na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu in na Večerih Dalmatinskih pesmi v Kaštelu. Njihova mladostna energija in razigranost najbolj prihajata do izraza, ko na svojstven način interpretirajo največje uspešnice legendarnih dalmatinskih pevcev, kot sta Oliver Dragojević in Gibonni. Po več izdanih albumih, razprodanih koncertih doma in v tujini, je njihov velik ponos zmaga na Festivalu zabavne glasbe Split 2011, po mnenju strokovne žirije s pesmijo »Ultima partenca«. Avgusta 2014 so prejeli glavno nagrado občinstva in strokovne žirije s pesmijo »Zapuvala je bura« ter tako zmagali na festivalu »Melodije Hrvatskog juga« v Opuzenu. Hkrati so njihove lastne skladbe letošnje poletje zapolnile valove radijskih postaj. Svoj uspeh pripisujejo temu, da znajo stopiti skupaj in da je med njimi dobra atmosfera. Tradicija, čutno prepletena z sodobnim je tisto, kar klapo Cambi dela tako kakovostno in blizu ljudem

Klapa MASLINA je ena najbolj popularnih dalmatinskih klap. Slednja se s svojo prepoznavnostjo uvršča v sam vrh dalmatinske glasbe. Prihaja iz Šibenika in že kar 25 let osvaja različne odre. S svojimi uspešnicami kot so "Maslina je neobrana", "Šibenska balada", "Ostala si ista" in zagotovo največjo "Da te mogu pismom zvati", je postala pravi ambasador Šibenika in kasneje tudi Dalmacije, kar dokazuje tudi z eno izmed najuspešnejših turnej vseh časov "Ne damo te pismo naša", saj je s pomočjo še nekaterih drugih dalmatinskih klap razprodala športne dvorane kot so zagrebška Cibona, splitski stadion Poljud, zagrebško Dvorano V.Lisinski, ljubljansko Halo Tivoli in mnoge druge.

TENORJI DALMACIJE:

VLADIMIR GARIĆ je eden izmed najboljših tenorjev dalmacije in prvi tenor klape Cambi iz Splita z katero je zmagal na Festivalu zabavne glasbe Split 2011, po mnenju strokovne žirije s pesmijo »Ultima partenca«. Je diplomant solo petja na visoki šoli v Opatiji. Danes kot prvi tenor nastopa na večjih gledaliških odrih Hrvaškega narodnega gledališča, kot solo operni pevec. Od leta 2010 je član Zbora HNK Split.

MARKO ŠKUGOR iz Šibenika je tenor katerega si želi vsaka dalmatinska klapa. Odmevnejšo kariero in nastope na velikih odrih je začel s klapo Kampanel, leta 2013 pa je tudi zastopal Hrvaško na Eurosongu (kot prvi tenor v klapi – »klapa iz mora«). Danes je Marko tenor v najpopularnejših dalmatinskih klapah – Maslina, Rišpet, podal pa se je tudi v samostojen glasbene vode in na Festivalu zabavne glasbe Split 2014 osvojil 1. nagrado po mnenju strokovne žirije. 

MARKO PECOTIĆ – PECO je večletni prvi tenor popularne splitske klape Iskon, s katero je odpel kar nekaj hitov. Od majhnih nog nastopa v raznih cerkvenih zborih,  leta 2002 pa se je priključil klapi Iskon. Po osmih letih sodelovanja s klapo Iskon, se je odločil za samostojno kariero. Njegova najbolj znana pesem "Samo ljubav ostaje" je naslovna pesem znane hrvaške nanizanke Larina izbira. Največji uspeh do sedaj je zmaga na Festivalu zabavne glasbe Split 2013, po mnenju strokovne žirije s pesmijo »A kad bi te pita«.

 

POGOJI SODELOVANJA

1. člen

(1) Organizator nagradne igre je Obala, d. o. o., Obrtniška 5, 6000 Koper (v nadaljevanju organizator).

(2) Kadar kot so-organizator nagradne igre sodeluje tudi poslovni partner organizatorja, ta zagotovi nagrade in izvede nagradno žrebanje, organizator pa izvede nagradno igro na svojih Spletnih straneh in/ali Facebook Profilih, kakor določeno v besedilu razpisa posamezne nagradne igre.

(3) V primeru, da nagrade zagotovi poslovni partner organizatorja, ki ne želi sodelovati v vlogi in obveznostih so-organizatorja (v nadaljevanju pokrovitelj), vse aktivnosti tega prevzame organizator.

2. člen

(1) V nagradni igri lahko sodelujejo polnoletne osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji. Mladoletne osebe (mlajše od 18 let) morajo imeti za sodelovanje v nagradni igri predhodno pisno soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

(2) Za sodelovanje v nagradni igri je potrebno pravilno odgovoriti na zastavljeno vprašanje. Med pošiljatelji  z naključnim žrebom izbran nagrajenec. 

(3) Sodelovanje v nagradni igri ni pogojeno z nakupom in ga Obala, d. o. o. ne zaračunava.

(4) Udeleženci nagradne igre sami krijejo vse stroške sodelovanja v nagradni igri.

Med stroške sodelovanja se med drugim uvrščajo:

  • strošek dostopa do interneta;
  • strošek prenosa podatkov z interneta.

(5) V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji pogodbeni sodelavci Obala, d. o. o. ali njihovi ožji družinski člani.

(6) Vsak posameznik lahko k posamezni nagradni igri pristopi le enkrat.

(7) Nagadna igra bo potekala na portalu www.obala.net od nedelje, 26.01. 2015 od 7. 00 ure, do četrtka 5.2.2015 do 12.00 ure.

(8) Nagrajenci bodo o izidu žreba obveščeni preko oddanega maila in na spletni strani www.obala.net

Sorodne novice

post-image

Nagradna igra -2 brezplačni vstopnici

Brezplačno na Paul Van Dyk-a!

14. jun 2017 | Bojan Marsič

Paul van Dyk ni le ena največjih ikon plesne elektronike, ampak pravo utelešenje parol rejverskega gibanja iz 90. let: v svojem delu spaja hedonizem, ustvarjalnost in družbeno angažiranost do...

post-image

podarjamo brezplačno vstopnico

Brezplačno na Nino Kraviz

23. apr 2016 | Uredništvo

Težko pričakovana novica in veliko veselje, da le to lahko delimo z vami vsemi. Nina Kraviz je po resnično dolgem in napornem letu, polnem festivalskih in klubskih nastopov našla termin, da se vsem...

post-image

Brezplačna vstopnica

Green Velvet in Dave Clarke

10. mar 2016 | Uredništvo

Potem ko nas je obiskal veliki šaljivec in resnično simpatični Seth Troxler ter pokazal, da se zna izjemno dobro zabavati, saj je na after partiju zavrtel še nekaj plošč in...

post-image

Brezplačno na elektronsko poslastico v Izoli!

Seth Troxler in njegove vragolije!

11. feb 2016 | Uredništvo

V Izolo prihaja ime danes svetovnega formata, ki si je kariero zgradil kot neutruden obiskovalec partijev, priložnostni Dj v Detroitskem klubu Works in velik navdušenec nad glasbeno...

post-image

Podarjamo brezplačno vstopnico

Brezplačno na oldies goldies glasbeno poslastico!

14. jan 2016 | Uredništvo

Čas bo, da pripravite zaprašene plesne čeveljce ljubitelji starih, zimzelenih elektronskih ritmov. V Izoli se po odmevni obletnici Ambasade Gavioli pripravlja glasbena poslastica, ki bo...

post-image

Zadeni darilni paket SelectBox

Darilni paketi SelectBox, vrhunska darila iz škatlice

20. dec 2015 | Uredništvo

Darilni program SelectBox je edinstven in inovativen koncept obdarovanja, ki obdarovancu ponuja možnost svobodne izbire med več kot 1200 različnimi doživetji s področja kulinarike, turizma,...