post-image
Nov projekt

Združenje ljubiteljev zeliščarstva Obale in Krasa

11. feb 2015 | Uredništvo

Društvo Zdrav podjetnik in Središče Rotunda Koper sta pobudnika novega projekta Obalno-kraške regije, in sicer oblikovanja ZDRUŽENJA LJUBITELJEV ZELIŠČARSTVA OBALE IN KRASA, s ciljem dolgoročnega usklajenega delovanja na ožjem in širšem prostoru zainteresiranih fizičnih in pravnih oseb, ki želijo delovati, ustvarjati in tržiti svoje znanje in izdelke s področja pridelave, predelave in prodaje lokalnih zelišč in drugih avtohtonih in ekološko pridelanih dobrin.

V petek, 6.2.2015 so izvedli 1. srečanje v koprskem Središču Rotunda. Zbralo se je 21 interesentov kot ljubiteljev oz. pobudnikov za ustanovitev omenjenega združenja. Le-to bo delovalo iniciativno kot interesno združenje (konzorcij), ki temelji na enakopravnosti in medsebojnem/skupnem sodelovanju na področju zeliščarstva in sorodnih tem. 

ZOK ima svoj sedež pri Središču Rotunda, ki je tudi upravitelj le-tega. Povezano pa je tudi s Kmetijsko svetovalno službo. Kot oblika je možna tudi reorganizacija in preoblikovanje v status socialnega podjetništva, zadruge ali druge oblike gospodarske družbe. 

Določili so poslati vprašalnik vsem članom ZOK-a, potreben za analizo njihovih želja, interesov in predlogov za nadaljnji razvoj skupnega združenja. Po drugem srečanju bodo lažje izoblikovali dolgoročno strategijo za nastop na trgu. 

Omenili so tudi pomen postavitve Eko tržnice - sestav stojnic ob Parenzani (na sproti Lame v Dekanih), ki bo tako članom ZOK omogočila brezplačen najem in uporabo za promocijo in prodajo izdelkov.

 

 

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...