post-image
Študentke UP

Z zmago odprta vrata do finala tekmovanja Imagine Cup 2015 v ZDA

17. apr 2015 | Uredništvo

14. aprila 2015 so študentke Univerze na Primorskem - Tanja Štular in Anja Rudež s Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) ter Tamara Lah s Fakultete za turistične študije Turistica (UP FTŠ Turistica) v KIBLI v Mariboru, kjer se je zaključil lokalni izbor največjega in najpretižnejšega svetovnega študentskega tekmovanja Imagine Cup, zmagale med sedmimi finalisti v kategoriji World Citizenship. Tekmovanje poteka pod okriljem Microsoftovega projekta Imagine Cup 2015. Z zmago so se uvrstile v nadaljni izbor za svetovni finale, ki bo potekalo v ZDA

Ekipa UP se je predstavila v kategoriji "Družbena odgovornost" z mobilno aplikacijo SayGoodbye, ki jo je razvijala pod mentorstvom prof. dr. Andreja Brodnika. Aplikacija  v osnovi razbremeni svojce pri obveščanju o uporabnikovi smrti in hkrati omogoča prenos poslednjih besed in želja.

Naslednja preizkušnja bo na ravni regionalnega spletnega polfinala, kar je tudi novost letošnjega tekmovanja. Zmagovalci zadnje preizkušnje se bodo v juliju udeležili svetovnega finala v ameriškem Seattlu.

David Vidmar, vodja razvoja aplikativnih rešitev pri slovenskem Microsoftu, je letošnje zmagovalce slovenskega finala pospremil z besedami: ”Čeprav je do uvrstitve na svetovnem finalu treba preplezati še eno steno, bi letošnjim slovenskim zmagovalcem čestital za dosedanji dosežek in jim svetoval, naj vztrajajo in trdo delajo do konca. Namreč, dobra ideja je začetek, a kar resnično šteje, sta realizacija le-te in splavitev na trg. Navsezadnje je Imagine Cup le vmesna točka pred zagonom podjetja in njegovih pozitivnih bilanc. Slovenske ekipe so v zadnjih letih dokazale, da sodi slovensko znanje v sam svetovni vrh in ne vidim razloga, zakaj tudi letos ne bi bilo tako.”  

O Imagine Cupu*

Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, na katerem sodelujejo študentje višje- in visokošolskih inštitucij z vsega sveta. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakulteto oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademske skupnosti in gospodarstva. 

Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multidisciplinarni sestavi ekipe oziroma k mreženju med fakultetami, prav tako pa tudi k povezovanju z gospodarskimi subjekti. 

Nosilec slovenskega izbora Imagine Cup je Microsoftov Center za inovacije. Glavni organizatorji so člani Iniciative Start:up Slovenija, v izboru pa sodelujejo tudi številne nevladne organizacije in podjetja. Generalni pokrovitelj je Microsoft Slovenija.

Nagrajenkam in mentorju iskreno čestitamoin držimo pesti za nadaljnji uspeh in končno zmago! 

Sorodne novice

post-image

11. MareziJazz:

Ponovno uspešen pri spodbujanju avtorske glasbe

06. jul 2015 | Uredništvo

Pod okriljem Marežganskega mladinskega društva (MAD) in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) se je minulo noč v Marezigah nad Koprom zaključil 11. mednarodni festival big bandov,...

post-image

Najboljše evropske pleslake iz AKS Dance Studia

Evropske prvakinje in podprvakinje

29. jun 2015 | Uredništvo

Zadar, 28. junij 2015 - S slovesno razglasitvijo evropskih prvakov se je v Zadru (Hrvaška) prvakar zaključilo dvodnevno Evropsko cheerleading prvenstvo (Europian Cheerlading Championship)....

post-image

Resničnostni šov TOP4

Koprčanka, ki je premagala ostale Slovenke

18. jun 2015 | Uredništvo

Lejla Bratić, zmagovalka druge sezone resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj, je dokazala, da so Primorke z razlogom znane po tem, da pokajo od življenja.