post-image
Make up By Evgen Gec

Poletno ličenje za temnolaske

16. jul 2015 | Uredništvo

Nadaljujemo z nasveti poletnega ličenja. Pri izbiri ličil ni vseeno, kakšne barve so lasje, oči, polt... Tokrat bomo predstavili dnevni make up za temnolaske, ki so lahko s temno poltjo ali s svetlo.

Posebno je to opaziti pri osebah pri katerih je polt že naravno videti nekoliko temnejša medtem ko so osebe s svetlo poltjo zunanjim vplivom (sonce) nekoliko bolj izpostavljene in zato morajo primerno poskrbeti za dodatno zaščito. Pri osebah s temno poltjo se poudarek njihovega temperamenta lahko dodatno izraža z uporabo kontrastnih barvnih odtenkov senčil predvsem za večerne priložnosti, vendar ne gre pretiravati. Tudi poudarek oči in ustnic je pri temnolasih osebah nekaj posebnega vendar poudarek obeh hkrati bi deloval nekoliko preveč vpadljivo, razen v primerih, če so odtenki oblačil črne in rdeče barve. Posebno v takih primerih se priporoča uporaba nekoliko temnejših ali popolnoma kontrastnih črtal. Morda svetlo metalno modrih ali zelenih odtenkov na temno podlago, v sivi, temno vijolični ali bordo barvi. Po želji se lahko uporabijo tudi eyelinerji v različnih želenih barvnih odtenkih. Šminke predvsem pri temni polti naj bodo v živo rdečih odtenkih ali v kombinaciji z rahlo roza odtenki rdečil na licih. 

Osebe z rjavimi lasmi morajo pri make up-u biti nekoliko bolj natančne in čim bolj naravne. Osnova naj bo puder v kamnu in ne tekoča podlaga. V primeru večje pigmentacije kože se bodo najbolje podajali hladni in bleščeči se odtenki senčil. Ravno tako ne pozabite na ustvarjanje kontrasta (z uporabo nasprotujočih barvnih odtenkov senčil in barvo oči), saj z njim dodatno odpirate (poudarjate) oči posebno z uporabo belega črtala (inlinerja) na notranjem spodnjem robu očesa. Za tiste, ki želite biti še bolj natančne vam bomo odkrili še eno skrivnost, ki poživi rjave odtenke senčil, posebno takrat ko so oči naravno nekoliko bolj strnjene. Na skrajno notranjo stran očesa z manjšim čopičem nanosite nekoliko korektorja (najsvetlejšega) in ga z mezincem prelijte v predhodno nanošena senčila. Presenečeni boste nad učinkom. 

Ustnice naj bodo rahlo obrobljene, vendar natančno tako, da se z aplikacijo ustvari kontrast med barvo senčil in barvo ustnic. Izjemno se prilagajajo rožnate in modrikasto rdeče barve in v podobnih odtenkih tudi nežna uporaba rdečil za lica.

Sorodne novice

post-image

Onemogočimo kondenzacijo in plesen

17. feb 2019 | Uredništvo

Površinska kondenzacija vodne pare iz zraka v bivalnih prostorih in pojav zidne plesni sta v jesenskem in zimskem času pogosta težava. Problema izhajata iz načina uporabe prenovljenih kot tudi...

post-image

Sladkor

Zdrava in naravna zamenjava za navaden sladkor

04. feb 2019 | Uredništvo

Eritritol. Beseda se morda sliši tako zelo umetno pa vendar ni. Eritritol ni nič drugega kot sladkorni alkohol. Ni edini sladkorni alkohol, je pa edini brez kalorij.

post-image

V svoji kuhinji poiščite sestavine za domače zdravilo proti gripi in prehladu.

5 naravnih zdravil proti gripi in prehladu

01. feb 2019 | Uredništvo

Pozimi zaradi različnih okoliščin naša odpornost pogosto pade. Prav zato je ta letni čas tisti, v katerem nas mnogokrat ujamejo virusne nadloge. Na prvem mestu sta seveda gripa in prehlad, pred...

post-image

Primerjalno ocenjevanje žit za zajtrk, namenjenih otrokom

Večini rdeča luč za sladkor

07. feb 2018 | Uredništvo

Žita za zajtrk so izdelki, ki jih potrošniki pogosto izbiramo za zajtrk predvsem zato, ker so zelo priročna ter jih lahko hitro in preprosto pripravimo. Žal se velikokrat izkaže, da so zaradi...